Σάββατο 26 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με πείσμα στου «Γεωργιάδη»

Δεν κάμφθηκαν οι εργαζόμενοι από την προσπάθεια τρομοκράτησης με τα ΜΑΤ και συνεχίζουν την περιφρούρηση του εργοστασίου

Με καθημερινή περιφρούρηση του εργοστασίου, συνεχίζουν τον αγώνα τους οι απολυμένοι της επιχείρησης «Γεωργιάδη», έχοντας διασφαλίσει την αλληλεγγύη των συναδέλφων τους από τα υπόλοιπα σωματεία του κλάδου των εμφιαλωμένων ποτών, αλλά και γενικότερα των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης. Στο μεταξύ, σύσσωμος ο κλάδος κατεβαίνει σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 31 Μάη, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους 18 συναδέλφους τους, που σύρονται στα δικαστήρια ως κατηγορούμενοι, επειδή πέρσι διεκδίκησαν αγωνιστικά το δικαίωμά τους στη δουλιά, όταν άλλος εργοδότης, ο κ. Λυμπερόπουλος, με τον ίδιο τρόπο έβαλε λουκέτο στην επιχείρησή του.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά, καταγγέλθηκε η μεθοδευμένη λασπολογία που εξαπολύεται τις τελευταίες μέρες από τους εργοδότες, εκφράστηκε για άλλη μια φορά η συμπαράσταση στους 35 απολυμένους της επιχείρησης και διατυπώθηκε ξεκάθαρα πως ο κοινός αγώνας θα συνεχιστεί για όσο διάστημα αυτό είναι αναγκαίο.

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΕΠ Κώστας Αρτεμίου, πληροφορίες αναφέρουν πως ο «Γεωργιάδης» έχει ειδοποιήσει τους πελάτες του πως η επιχείρηση θα κλείσει για 2 μήνες. Αυτό επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστών πως ο εργοδότης, ουσιαστικά, προχώρησε σε αναστολή των εργασιών της επιχείρησης, με στόχο στη συνέχεια να την επαναλειτουργήσει - ίσως και με άλλη επωνυμία - απαλλαγμένη από τους παλιούς εργαζόμενους, που στο σύνολό τους είναι μέλη του Σωματείου. «Αυτό, όμως, δε θα επιτρέψουμε να συμβεί. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Εμείς ζητάμε να επαναλειτουργήσει η επιχείρηση και να συνεχίσουν τη δουλιά τους οι 35 συνάδελφοι που πετάχτηκαν στο δρόμο αμέσως μετά το Πάσχα», σημείωσε ο Κ. Αρτεμίου.

Να θυμίσουμε πως οι απολυμένοι δεν έχουν εισπράξει τις αποζημιώσεις τους από την εταιρία, αρνούμενοι να αποδεχτούν το γεγονός της απόλυσης ως τετελεσμένο. Τα χρήματα βρίσκονται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των απολυμένων εκφράζουν η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ