Σάββατο 26 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέοι αγώνες στα νοσοκομεία

Στάσεις εργασίας απ' τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη στο «Λαϊκό»

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι του «Λαϊκού» νοσοκομείου με αιτήματα που αφορούν στην επίλυση των άμεσων προβλημάτων λειτουργίας που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, λόγω των δραματικών περικοπών στην υγεία, αλλά και συνολικά για την απόκρουση της κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία και στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Ηδη η διοίκηση του νοσοκομείου είχε προσφύγει στα δικαστήρια που έκριναν τις προηγούμενες κινητοποιήσεις παράνομες ως προς τη διαδικασία, όμως αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων. Ετσι, από την ερχόμενη Δευτέρα 28 έως και την Τετάρτη 30 Μάη του 2001 οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιούν στάσεις εργασίας από τις 7:30 π.μ έως τις 2 μ.μ, ενώ στο νοσοκομείο θα αντιμετωπίζονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την αντιμετώπιση του απαράδεκτου φαινομένου της νοσηλείας ασθενών σε ράντζα, που πλημμυρίζουν καθημερινά τους διαδρόμους του νοσοκομείου. Λένε «όχι» στη δραματική μείωση του προσωπικού - αναλογεί μια εξουθενωμένη από την εντατικοποίηση νοσηλεύτρια, το βράδυ, για 60 έως και 100 ασθενείς με απρόβλεπτες συνέπειες κυρίως για τους νοσηλευόμενους αλλά και για τους νοσηλευτές - που έχει φτάσει πολύ κάτω από τα όρια ασφαλείας και ζητούν την άμεση κάλυψη των μάχιμων κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Επίσης, τη χορήγηση των κανονικών αδειών και των ρεπό, όπως ορίζει ο νόμος και άμεση χορήγηση των οφειλομένων ημερών ανάπαυσης σε όλους τους εργαζόμενους που έχουν φτάσει στα όρια της εξάντλησης. Αλλά και τη λήψη μέτρων υγιεινής και προστασίας των εργαζομένων και την τήρηση των διατάξεων για την προστασία της μητρότητας.

Ταυτόχρονα, λένε «όχι» στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία μέσα στα δημόσια νοσοκομεία και στα ανάλγητα μέτρα της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και διεκδικούν πραγματικές αυξήσεις για τη Δημόσια Υγεία και στους βασικούς μισθούς των εργαζομένων, χαρακτηρισμό των νοσοκομείων ως χώρων ανθυγιεινής εργασίας.

Την πορεία των κινητοποιήσεών τους θα αποφασίσουν και οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού» στη Γενική τους Συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 28.5.2001. Θα γίνει στις 10 π.μ. στο Δώμα του νοσοκομείου.

Επίσης, στις 5, 6, 7 και 8 του Ιούνη οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), θα πραγματοποιούν 3ωρες στάσεις εργασίας (8 π.μ. - 11 π.μ.). Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας θα γίνονται στα νοσοκομεία γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας. Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν σ' αυτή τη φάση με την 7ωρη πανελλαδική στάση εργασίας που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ για τις 13 του Ιούνη. Την ίδια μέρα θα γίνουν συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και συγκεντρώσεις των εργαζομένων των νοσοκομείων στην περιφέρεια, στις έδρες των Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας (ΠεΣΥ).

Η ΕΣΑΚ Υγειονομικών

Η ΕΣΑΚ Υγειονομικών καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία των νοσοκομείων να πάρουν μέρος μαζικά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, στις ιδιωτικοποιήσεις στην Υγεία και στην επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, και να οργανώσουν την πάλη τους συγκροτώντας παντού Επιτροπές Αγώνα και με στόχους που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ