Τρίτη 12 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δεν περνάει η τρομοκρατία

Η οργάνωση καταγγέλλει την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, απέναντι στους εργαζόμενους της Διώρυγας

Την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία, αλλά και την ποινικοποίηση για μια ακόμη φορά των αγώνων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν από την κυβέρνηση τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, με την εφαρμογή και της ιδιωτικοποίησης της Διώρυγας, καταγγέλλει στον κορινθιακό λαό, με ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ.

Χτες, εκδικάστηκε προσφυγή της εργοδοσίας κατά του αγώνα των εργαζομένων και αναμένεται η έκδοση της απόφασης. Η Νομαρχιακή Επιτροπή χαιρετίζει την απόφαση των εργαζομένων της Διώρυγας να συνεχίσουν τον αγώνα τους, προκειμένου να πάρει η κυβέρνηση την υπογραφή της πίσω, να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.

Η ΝΕ Κορινθίας καλεί τους εργαζόμενους της Διώρυγας, την εργατική τάξη του νομού: «Να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα για την κυβερνητική πολιτική και για τα κόμματα του ευρωενωσιακού μονόδρομου, ΝΔ και ΣΥΝ, που στηρίζουν τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις - κομμάτι των οποίων είναι οι ιδιωτικοποιήσεις - σε βάρος των συμφερόντων της εθνικής οικονομίας και των εργαζομένων, που οδηγούνται σε ανεργία, ανατροπή των εργασιακών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, ανασφάλεια, στην εξαθλίωση».

«Στη ζωή δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ο αγώνας έχει προοπτική, όσο κι αν τα πολιτικά και συνδικαλιστικά φερέφωνα της κυβέρνησης και της εργοδοσίας προσπαθούν με κάθε τρόπο να σπείρουν τη μοιρολατρία και την υποταγή», επισημαίνεται.

Καταλήγοντας, η ΝΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να εγκαταλείψουν μαζικά τα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που εκτελούν και υπηρετούν τις εντολές της πλουτοκρατίας, να πρωτοστατήσουν μαζί με τους κομμουνιστές στη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου με στόχο την κατάληψη της εξουσίας και τη δημιουργία λαϊκής οικονομίας, που είναι ο μόνος δρόμος για την εξασφάλιση εργασίας, ασφάλειας και ανάπτυξης προς όφελος των εργαζομένων και της χώρας και όχι μιας χούφτας πλουτοκρατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ