Τρίτη 12 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΣΟΦΤΕΞ»
Προχωρούν με νέες κινητοποιήσεις

Διαδοχικές απεργίες από Τετάρτη μέχρι Παρασκευή και συλλογή υπογραφών για την ακύρωση της σύμβασης πώλησης της εταιρίας

Οι εργαζόμενοι της «ΣΟΦΤΕΞ» ομόφωνα αποφάσισαν στη Γενική Συνέλευση, χτες, την κλιμάκωση των αγώνων τους, με συνεχόμενες 24ωρες απεργίες, αύριο Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή. Παράλληλα μαζεύουν υπογραφές με αίτημα την ακύρωση της σύμβασης πώλησης, τις οποίες και θα καταθέσουν την Πέμπτη στα κόμματα της Βουλής, στο υπουργείο Ανάπτυξης και στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα. Τέλος κηρύχτηκε 4ωρη στάση εργασίας την ερχόμενη Τρίτη, 19 του μήνα και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Τη Δευτέρα 18 Ιούνη θα συνεδριάσει πάλι το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου, για νέα κλιμάκωση. Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Δράμας, χωρίς ακόμη να έχουν καταλήξει στο χρόνο.

Ο αγώνας των εργαζομένων της «ΣΟΦΤΕΞ» εντάθηκε μετά την πρόσφατη συνεργασία της εταιρίας με την «ΕΚΟΝΤΕΛ» και την απόλυση 12 εργαζομένων του τμήματος πωλήσεων, με τον ισχυρισμό ότι δεν έχουν αντικείμενο δουλιάς. Οι κινητοποιήσεις, απεργίες, στάσεις εργασίας και πορεία άρχισαν την περασμένη βδομάδα με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων και την ακύρωση του ξεπουλήματος της εταιρίας.

Η «πολυεθνική κοινοπραξία» είχε προσφύγει την προηγούμενη εβδομάδα στα δικαστήρια για να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την απεργία, με σκοπό την τρομοκράτηση των εργαζομένων και το «σπάσιμο» του αγώνα τους, που μέρα με τη μέρα κλιμακώνεται. Το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή της πολυεθνικής και οι απολύσεις θεωρήθηκαν παράνομες. Τέλος, στο ίδιο «μήκος κύματος» κινούνται και οι εργαζόμενοι της Δράμας. Εχουν μαζέψει υπογραφές και απαιτούν να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις της εταιρίας για παραγωγική λειτουργία του εργοστασίου και διασφάλιση των θέσεων εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ