Τρίτη 12 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Ξυνή» μεσολάβηση

Πικρή επιβεβαίωση του ρόλου του Οργανισμού Μεσολάβησης Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), για το Σωματείο Εργαζομένων Ταμείου Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας. Με απόφαση τού μεσολαβητή Α. Νικολόπουλου, υιοθετήθηκε η πρόταση της εργοδοσίας χωρίς στοιχειώδη αιτιολογία, δίνοντας αυξήσεις 1,5% με τον πληθωρισμό να «τρέχει» στα επίπεδα του 3,5%! Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το σωματείο.

«Για πρώτη φορά - υπογραμμίζεται - απ' όσα γνωρίζουμε, προτείνεται αναδιανομή εισοδήματος εργαζομένων, με τη σε βάρος κατηγορίας μισθωτών ενίσχυση άλλων. Το πιο τραγικό δε της πιο πάνω ενέργειάς του, ήταν ότι εξαιτίας της υιοθέτησης τής πρότασης της εργοδοσίας, μας απέκλεισε το δρόμο για τη διαιτησία».

Το σωματείο καταγγέλλει επίσης ότι «παρά τις έγγραφες διαμαρτυρίες μας στους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΜΕΔ, δε λάβαμε καμία απάντηση επί του θέματος. Ο πρόεδρος του ΟΜΕΔ κ. Κουκουλές σε έγγραφη διαμαρτυρία τού σωματείου, μας παρέπεμψε στα αρμόδια δικαστήρια, χωρίς ν' απαντήσει στη δεύτερη επιστολή μας, η οποία προκλήθηκε από έγγραφό του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ