Τρίτη 12 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Ολοι στη στάση εργασίας!

Πανελλαδική - πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας αύριο Τετάρτη και συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοραή

Στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων στο δημόσιο βρίσκεται η επιτυχία της τρίωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 13 Ιούνη, για τη συλλογική σύμβαση εργασίας και το Ασφαλιστικό. Η μαζική συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί στον πεζόδρομο της Κοραή, σε συνδυασμό με τα αιτήματα που θα θέσουν οι ίδιοι και θα κυριαρχήσουν στην κινητοποίηση, είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς η πλειοψηφία της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ επιχειρεί ελιγμούς «διαφυγής», ώστε να προστατέψει το «κύρος» της, αλλά και να αδρανοποιήσει τους εργαζόμενους στη διάρκεια του καλοκαιριού, διευκολύνοντας την κυβέρνηση.

Η ΕΣΑΚ Δημοσίου δίνει ιδιαίτερη σημασία στην επιτυχία της κινητοποίησης, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται στα πλαίσια του ΠΑΜΕ για να μην καταθέσουν τα «όπλα» οι δημόσιοι υπάλληλοι, σε μια κρίσιμη φάση, όπου η κυβέρνηση πιέζει σκληρά για την προώθηση αντιδραστικών αλλαγών στο δημόσιο τομέα.

Η πλειοψηφία της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ ευθύνεται για την τελευταία απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της οργάνωσης, όπου για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες απορρίφθηκε η πρόταση των ταξικών δυνάμεων για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με 24ωρη απεργία.

ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΝ) συνέπραξαν στην αγωνιστική ακινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και των δημοσίων υπαλλήλων στη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ υποστήριξαν πλήρως τη μέχρι τώρα τακτική της ΑΔΕΔΥ για τις συλλογικές συμβάσεις και το Ασφαλιστικό. Τακτική που ενίσχυσε τη λογική του «κοινωνικού διαλόγου», ελάφρυνε την πίεση προς την κυβέρνηση και οδήγησε σε στασιμότητα το ζήτημα της συλλογικής σύμβασης εργασίας στο δημόσιο και ειδικότερα το θέμα της αύξησης των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων. Χαρακτηριστική είναι η άρνηση για αλλαγή του νόμου - καρικατούρα περί συλλογικών διαπραγματεύσεων και για κατάργηση του προγράμματος «ΠΟΛΙΤΕΙΑ», το οποίο περιέχει τα περισσότερα αντιδημοσιοϋπαλληλικά μέτρα και το οποίο η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να υλοποιήσει, πέρα από κάθε είδους διαπραγμάτευση!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα (2001-06-13 00:00:00.0)
Στήριξη σε πολύπλευρους «διαλόγους» (2001-05-30 00:00:00.0)
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο (1999-08-04 00:00:00.0)
Βαρύτατες οι εισοδηματικές απώλειες (1998-11-15 00:00:00.0)
Απεργία και στο Δημόσιο (1998-05-13 00:00:00.0)
Χωρίς αποφάσεις η ΑΔΕΔΥ (1998-02-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ