Τρίτη 12 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Διευρύνουμε τη συσπείρωση, συντονίζουμε τους αγώνες

Συντονιστικό συνδικάτων και συνδικαλιστών συγκροτήθηκε χτες μέσα από πλατιά παναθηναϊκή σύσκεψη. Επόμενος αγωνιστικός σταθμός το συλλαλητήριο στις 5 Ιούλη, στην Αθήνα

Αποφασιστικό βήμα για τη διεύρυνση της συσπείρωσης και του συντονισμού του αγώνα τους έκαναν χτες οι εργαζόμενοι της Αθήνας με τις αποφάσεις που πήρε η παναθηναϊκή σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών.

Εκατοντάδες συνδικαλιστικά στελέχη του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και στον πλούσιο διάλογο που ακολούθησε κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για τον καλύτερο συντονισμό των ταξικών δυνάμεων, την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση και την ανάγκη κλιμάκωσης της πάλης για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας αλλά και τ' άλλα μέτωπα πάλης στα οποία αναφέρθηκαν οι ομιλητές.

Με την αισιοδοξία του αγώνα, την πίστη στη δίκαιη υπόθεση που παλεύουν, την ανιδιοτέλεια των «ανθρώπων του δρόμου», έδωσαν και πάλι το σύνθημα: ΠΑΜΕ μπροστά! ΠΑΜΕ αποφασιστικά!

Κοινή ήταν η εκτίμηση των συνδικαλιστών, ότι κυβέρνηση και ΣΕΒ, παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στο στόχο τους, στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης. Επιχειρούν μόνο να κερδίσουν χρόνο και να στήσουν το διάλογο της απάτης, έχοντας εξασφαλίσει σ' αυτή την τακτική τους, τη συνέργεια της πλειοψηφίας σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Απ' αυτή την άποψη η περίοδος του καλοκαιριού είναι μια κρίσιμη χρονική περίοδος - τονίστηκε στη σύσκεψη - κατά την οποία οι εργαζόμενοι, αξιοποιώντας την πρόσφατη αγωνιστική τους εμπειρία, πρέπει και μπορούν, να δώσουν νέα ώθηση στους αγώνες τους και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να πάρει πρωτοβουλίες και να βρεθεί και πάλι στην πρωτοπορία.

Γενική άποψη της σύσκεψης και δείγμα της μεγάλης ανταπόκρισης στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ
Γενική άποψη της σύσκεψης και δείγμα της μεγάλης ανταπόκρισης στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ
Αδιαπραγμάτευτη επιδίωξη αυτού του αγώνα πρέπει να είναι η βελτίωση της θέσης των εργαζομένων, η ικανοποίηση αιτημάτων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής εργατικής οικογένειας. Στόχοι πάλης, που δε θα αποδέχονται την απαράδεκτη και μίζερη σημερινή πραγματικότητα, στις συντάξεις, στην υγεία και στην πρόνοια, αλλά θα απαιτούν τη μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων και ανέργων, την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, το 35ωρο με 7ωρο και πενθήμερο, την αύξηση των μισθών και των συντάξεων.

Οπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη, μια βασική προϋπόθεση για να αναπτυχθεί παραπέρα ο αγώνας των εργαζομένων, είναι η ενίσχυση του ρόλου του ΠΑΜΕ μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, όλων των δυνάμεων που συσπειρώνονται μαζί του. Για ν' ανοίξει πιο αποφασιστικά ο δρόμος της αγωνιστικής ενότητας, της αντιπαράθεσης με τις δυνάμεις του κεφαλαίου - που τώρα επιδιώκουν να τα πάρουν όλα - αλλά και με τις δυνάμεις του συμβιβασμού στις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος, που με το καπέλο της «κοινωνικής συνοχής» και της «ανταγωνιστικότητας» παροπλίζουν τους αγώνες των εργαζομένων.

Για την καλύτερη οργάνωση και το συντονισμό της πάλης σε επίπεδο Αθήνας, στη σύσκεψη αποφασίστηκε η συγκρότηση Συντονιστικού οργάνου συνδικάτων και συνδικαλιστών, ενώ το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού δόθηκε στο συλλαλητήριο στις 5 Ιούλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ