Τρίτη 12 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΙΚΑ
Αγωνιστική απαίτηση για προσλήψεις

Απεργία έκαναν χτες οι υπάλληλοι στο ΙΚΑ Μενιδίου, στα πλαίσια των γενικότερων κινητοποιήσεων για πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού στο Ιδρυμα

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι υπάλληλοι του ΙΚΑ, με αίτημα τις προσλήψεις προσωπικού σ' όλα τα υποκαταστήματα. Χτες, δεύτερο στη σειρά, μετά το Μαρούσι, βρέθηκε σε κινητοποίηση, το υποκατάστημα Μενιδίου, με 24ωρη απεργία. Ολοι οι υπάλληλοι στο πεζοδρόμιο, έξω από τα γραφεία τους, φώναζαν ενάντια στον εμπαιγμό της κυβέρνησης και στην υποβάθμιση του ΙΚΑ.

Το συγκεκριμένο υποκατάστημα έχει 28 υπαλλήλους. Τα τελευταία χρόνια με την ανάπτυξη της περιοχής, όχι μόνο δεν εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι αλλά και κανένας έλεγχος δε γίνεται στις επιχειρήσεις. Ακόμα και τα στοιχεία του Ιδρύματος, για τις ελλείψεις στο υποκατάστημα Μενιδίου, είναι πολύ πίσω σε σχέση με την αλματώδη ανάπτυξη της περιοχής. Οι κάτοικοι είναι 80.000 με το μεγάλο αριθμό όμως των αλλοδαπών φτάνουν τους 120.000.

Εντύπωση έκανε και σ' αυτό το υποκατάστημα, η αλληλεγγύη των ασφαλισμένων απέναντι στους υπαλλήλους, καθώς όπως έλεγαν και οι ίδιοι, είναι μεγάλη η ταλαιπωρία τους και το μάκρος της... ουράς όταν περιμένουν! Μεγάλη επίσης και η αγανάκτηση των εργαζομένων για την αδιαφορία της διοίκησης στα αιτήματά τους. Κι εδώ υπάρχει η άποψη ότι το υπουργείο προσανατολίζεται να δώσει κομμάτια της εξυπηρέτησης των πολιτών σε ιδιώτες!

Σημαντική είναι επίσης η επισήμανση του Γ. Ιωάννου, της Ομοσπονδίας Διοικητικών υπαλλήλων ΙΚΑ, ότι «η φαινομενική "αδιαφορία" για την έλλειψη προσωπικού είναι συνειδητή πολιτική επιλογή με στόχο τη διάλυση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος - υπάρχουν πάνω από 6 εκατ. ασφαλισμένοι - και την ενσωμάτωσή τους άμεσα ή έμμεσα στην ιδιωτική ασφάλιση. Ωστόσο, με την απόφαση του Συλλόγου γι' αποσπασματικούς αγώνες δεν κινητοποιούνται οι τοπικοί φορείς. Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" θεωρεί αναγκαιότητα το συντονισμό των αγώνων. Θα πάρουμε πρωτοβουλία, να καλέσουμε τους φορείς και των τεσσάρων Δήμων (Αγ. Ανάργυροι, Ιλιον, Καματερό και Μενίδι) για να προχωρήσουμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ