Τρίτη 12 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» ΓΙΑΤΡΩΝ
Χρειάζεται η μέγιστη συσπείρωση

«Η αντιμετώπιση αυτής της ολομέτωπης επίθεσης της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου, που επιθυμεί να επενδύσει στο χώρο της Υγείας - Ασφάλισης χρειάζεται επιμονή, μακροχρόνια και καλά σχεδιασμένη αντιπαράθεση» τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» Γιατρών με αφορμή τις απεργίες που αποφάσισε το συνέδριο της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ.

«Χρειάζεται τη συνεργασία και την ενιαία πάλη των γιατρών μαζί με τους άλλους εργαζόμενους στο ΙΚΑ και τους ασφαλισμένους. Χρειάζεται τη μέγιστη συσπείρωση και τη χρησιμοποίηση όλων των μορφών πάλης, η συχνή επικοινωνία μεταξύ μας, έτσι ώστε να ελέγχουμε και να ενισχύουμε την ενότητά μας» συνεχίζει η «Πανεπιστημονική» και υπογραμμίζει: «Οι τέσσερις συνεχόμενες πενθήμερες απεργίες που αποφάσισε η Ομοσπονδία, όχι μόνο δεν εξασφαλίζουν τη μέγιστη συσπείρωση και έλεγχο της απεργίας, αλλά μπορεί να οδηγήσει και στον εκφυλισμό της, πολύ περισσότερο που δε συνοδεύονται με άλλες μορφές πάλης».

Η «Πανεπιστημονική» πρότεινε - και έγιναν αποδεκτά στη συνέλευση του Συλλόγου των γιατρών του ΙΚΑ Αθήνας - Πειραιά - να γίνει συνάντηση με τους εκπροσώπους των άλλων φορέων καθώς και συγκέντρωση έξω απ' το υπουργείο Υγείας. Επίσης μετά το τέλος της πρώτης πενθήμερης απεργίας, να γίνει συγκέντρωση του συλλόγου στην οποία θα αποφασιστεί η παραπέρα πορεία των αγώνων.

Η «Πανεπιστημονική» καλεί τους γιατρούς στην απεργία τονίζοντας ότι οι «ανατροπές που επιχειρούνται στο ΙΚΑ με τους επικείμενους νόμους για τον ΟΔΙΠΥ και την ΠΦΥ πλήττουν καίρια τα εργασιακά δικαιώματα όλων των γιατρών του ΙΚΑ. Ιδιαίτερα πλήττουν τους συμβασιούχους συναδέλφους μας, πολλοί από τους οποίους δε θα εξασφαλίσουν ούτε καν το δικαίωμα της δουλιάς».

Πέραν αυτών η κυβέρνηση επιχειρεί:

  • Να φορτώσει στις ήδη επιβαρυμένες μονάδες του ΙΚΑ ολόκληρο τον ελληνικό πληθυσμό και μάλιστα με μείωση των γιατρών.
  • Να ιδιωτικοποιήσει το ΙΚΑ, αφού αλλάζει τη δομή και το χαρακτήρα του ως φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Να καθιερώσει το απαράδεκτο ελαστικό ωράριο εργασίας.
  • Να ληστεύσει τα χρήματα και την τεράστια υλικοτεχνική υποδομή του ΙΚΑ.

«Ολα αυτά πλήττουν παράλληλα κεκτημένα δικαιώματα των ασφαλισμένων και θα υποβαθμίσουν ακόμα πιο πολύ τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας και Ασφάλισης σε όλο το λαό» επισημαίνει η «Πανεπιστημονική» και ζητά:

  • Να μην κατατεθούν τα νομοσχέδια για τον ΟΔΙΠΥ και ΠΦΥ.
  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι.
  • Αξιοπρεπή μισθολόγιο-βαθμολόγιο.
  • Να μην κλείσουν και ν' αναβαθμιστούν τα Νοσοκομεία του ΙΚΑ.
  • Ν' αναβαθμιστούν όλες οι μονάδες του.

Και η ανακοίνωση καταλήγει με την πρόταση της «Πανεπιστημονικής» για «ένα ενιαίο, Δημόσιο σύστημα Υγείας και Ασφάλισης που θα παρέχει δωρεάν και υψηλής ποιότητας Υπηρεσίες Υγείας σε όλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ