Τρίτη 12 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Εργοδοσία - κυβέρνηση εγκληματούν

Το νέο έγκλημα στο εργοστάσιο του «μεγάλου εθνικού χορηγού» της «Χαλυβουργικής» στην Ελευσίνα και τους υπεύθυνους εργοδοσία - κυβέρνηση, καταγγέλλει σε ανακοίνωση το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Ο 52χρόνος εργάτης Μιχάλης Παπαδάκης, πατέρας δύο παιδιών, δεν πρόλαβε να πάρει το τελευταίο μεροκάματο την περασμένη Παρασκευή, καθώς λίγο μετά την έναρξη της απογευματινής βάρδιας κόπηκε ιμάντας στο σύστημα φόρτωσης του φούρνου θάβοντάς τον κάτω από τόνους σίδερο. Προστέθηκε έτσι στον μακάβριο κατάλογο της οικογένειας των Αγγελοπουλαίων, με τους πάνω από 40 νεκρούς στο εργοστάσιο!

«Την ευθύνη γι' αυτή την απαράδεκτη κατάσταση φέρνουν ακέραια εργοδοσία και κυβέρνηση, που για την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου αδιαφορούν παντελώς για τη ζωή των εργαζομένων, που τους βλέπουν μόνο σαν κόστος, σαν φθηνό εργαλείο», σημειώνει το ΠΑΜΕ. «Από την άλλη μεριά, συνεχίζει, οι εργαζόμενοι καθημερινά βομβαρδίζονται για τους "αυτοδημιούργητους" χορηγούς και εθνικούς ευεργέτες που πρέπει να τους ευγνωμονούν. Κρύβουν όμως με επιμέλεια τα δισεκατομμύρια που έχουν συγκεντρώσει στα θησαυροφυλάκιά τους, που είναι ποτισμένα με το μόχθο, τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών».

Καταλήγοντας το ΠΑΜΕ, καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να δώσουν αποφασιστικά τη μάχη για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους, στην εργασία και στη ζωή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ