Τρίτη 12 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Εντατικά για την απεργία τους

Με κεντρικά αιτήματα την υπεράσπιση και διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την υπογραφή νέων κλαδικών συμβάσεων, οι οικοδόμοι όλης της χώρας την Πέμπτη, 14 Ιούνη, σταματάνε τις μπετονιέρες, κατεβάζουν τα εργαλεία και νεκρώνουν τα γιαπιά, συμμετέχοντας στη νέα πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

Η άρνηση κάθε μορφής «κοινωνικού διαλόγου» - απάτη, αλλά και η κλιμάκωση των αγώνων για να κατακτήσουν οι εργαζόμενοι νέα δικαιώματα, πέρα από τη διατήρηση των στοιχειωδών, είναι τα θέματα που θέτει χαρακτηριστικά η απεργιακή προκήρυξη της Ομοσπονδίας. Ακόμα, να διεκδικηθούν μέτρα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους και να απαντήσουν αγωνιστικά στα αντεργατικά και αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης.

Παράλληλα, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές του κλάδου δηλώνουν ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα βρίσκεται σε αγωνιστική επαγρύπνηση όλο το καλοκαίρι, έτοιμο να απαντήσει σε κάθε νέα προκλητική προσπάθεια αφαίρεσης εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, που θα επιχειρήσουν κυβέρνηση και εργοδοσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ