Τρίτη 12 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Με συνέπεια και επιμονή στον αγώνα

Παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 27 Ιούνη, εξάγγειλε η Επιτροπή Φορέων για την Υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης

Παλλαϊκό συλλαλητήριο για την υπεράσπιση και διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Υγείας και της Πρόνοιας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιούνη στη Λάρισα. Τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου αποφάσισε η Επιτροπή Φορέων για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και ανακοινώθηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου εκπροσώπων της, από το ΕΚ Λάρισας, το Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων και του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας.

Στη συνέντευξη Τύπου επισημάνθηκε η αναγκαιότητα συνέχισης και έντασης της πάλης για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, κόντρα στη συναινετική πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, που αρνείται να πάρει πρωτοβουλίες σε αγωνιστική κατεύθυνση. Επίσης τονίστηκε ότι θα ξεκινήσει νέος κύκλος περιοδειών και εξορμήσεων ενημέρωσης σε όλους τους εργασιακούς χώρους, στις συνοικίες των πόλεων και σε χωριά για την επιτυχία του συλλαλητηρίου και όλων των αγωνιστικών εκδηλώσεων που θα γίνουν.

«Με βάση και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων απεργών, που έδωσαν το δυναμικό "παρών" τους στις παλλαϊκές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε τον αγώνα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τ. Τσιόγκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Και πρόσθεσε ότι το τρίπτυχο του αγώνα πρέπει να είναι: Ούτε ένα βήμα πίσω, όχι στη συμμετοχή στο «διάλογο» της απάτης και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Ο Τ. Τσιόγκας κατήγγειλε την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, που δε δέχτηκε να πάρει αποφάσεις για τη συνέχιση και την ανάπτυξη των αγώνων. Αναφερόμενος στην επιτυχία των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, υπογράμμισε πως έδωσε ισχυρό «ράπισμα» στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία, όμως, διατηρεί στη «συντήρηση» τα αντιασφαλιστικά μέτρα και προτίθεται να τα βγάλει έξω για να τα περάσει. Καταλήγοντας, τόνισε ότι η μάχη για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης βρίσκεται σε κρίσιμη φάση και κάλεσε τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα του νομού να βρίσκονται, όλο το καλοκαίρι, σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση, προκειμένου να «κλείσουν» το «δρόμο» της υποχώρησης και του συμβιβασμού και με την πάλη τους να αναγκάσουν την κυβέρνηση να αποσύρει οριστικά τα αντιασφαλιστικά μέτρα.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο Δ. Γεωργακόπουλος, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, τόνισε ότι «θα είναι "ατύχημα" για το συνδικαλιστικό κίνημα να πάει στον "κοινωνικό διάλογο" και να συζητήσει για το τι θα χάσουν οι εργαζόμενοι» και υπογράμμισε την ανάγκη συνέχισης του αγώνα.

Στην αποφασιστικότητα των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων της Λάρισας να μην υποχωρήσουν και να εντείνουν την πάλη τους, συντονίζοντας τη δράση τους με τα άλλα λαϊκά στρώματα, αναφέρθηκε ο Απ. Ντίστας, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Λάρισας, ενώ και ο Γ. Κουρέλος, β` αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, τόνισε ότι «οι έμποροι έχουν συνειδητοποιήσει ότι, αν περάσουν τα αντιασφαλιστικά κυβερνητικά μέτρα, θα χάσουν ό,τι έχουν κερδίσει».

Κάλεσμα στον αγροτικό κόσμο να συμμετάσχει μαζικά και μαχητικά στις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, απηύθυνε κατά τη συνέντευξη Τύπου και ο Γ. Σακαράφας, μέλος της διοίκησης της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας.

Η συνέχιση του αγώνα ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης θα συζητηθεί αύριο σε σύσκεψη των ΔΣ και των αντιπροσώπων των σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Η σύσκεψη θα γίνει στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η σύσκεψη για την ασφάλιση (2001-12-04 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις σε Καρδίτσα - Βόλο (2001-06-29 00:00:00.0)
Συνέχεια με συλλαλητήρια (2001-06-19 00:00:00.0)
Εξαγγελίες νέων συλλαλητηρίων (2001-06-16 00:00:00.0)
Δε θα λείψει κανείς (2001-05-16 00:00:00.0)
Στον αγώνα υπεράσπισης της Κοινωνικής Ασφάλισης (2001-05-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ