Τετάρτη 16 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Δε θα λείψει κανείς

Παλλαϊκή «φωνή» αντίστασης και αγώνα για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης θα «ηχήσει» αύριο στη Θεσσαλία. Εργάτες, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες κι έμποροι, άνεργοι, συνταξιούχοι και νέοι θα δώσουν, και αυτή τη φορά, το δυναμικό «παρών» τους στις παλλαϊκές συγκεντρώσεις που θα γίνουν στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας και θα στείλουν μήνυμα ανυποχώρητης πάλης για να μην «περάσουν» τα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης.

Οι προετοιμασίες για την επιτυχία των αυριανών παλλαϊκών κινητοποιήσεων στη Θεσσαλία βρίσκονται στην τελική ευθεία. Και στους τέσσερις νομούς της περιοχής πραγματοποιούνται περιοδείες στα εργοστάσια, στις υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα και σ' άλλους χώρους δουλιάς, ενημερωτικές συγκεντρώσεις στις συνοικίες των πόλεων και σε χωριά, κοινές συσκέψεις εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων, αγροτικών συλλόγων, συνδικαλιστικών οργανώσεων των επαγγελματοβιοτεχνών κι εμπόρων, για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης.

Αύριο τα εργοστάσια και οι άλλοι χώροι δουλιάς θα «νεκρώσουν», τα μαγαζιά θα βάλουν «λουκέτο» και στις πλατείες των πρωτευουσών της Θεσσαλίας θα «ανταμώσουν» όλα τα λαϊκά στρώματα στο «δρόμο» του κοινού αγώνα για να βροντοφωνάξουν «όχι» στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στη Λάρισα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ οι αγρότες του νομού θα προσυγκεντρωθούν στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Λαού. Κλειστά θα είναι αύριο στη Λάρισα τα ιατρεία και τα φαρμακεία με αποφάσεις του Ιατρικού Συλλόγου, του Οδοντιατρικού Συλλόγου, του Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Κτηνιατρικού Συλλόγου. Επίσης, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης στηρίζοντας το διεκδικητικό πλαίσιο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, «λουκέτο» θα μπει αύριο από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και στο Δήμο Λάρισας.

Στο Βόλο, η συγκέντρωση θα γίνει στις 9.30 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο και η προσυγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου στις 9 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Χτες, στους δρόμους του Βόλου, πραγματοποιήθηκε πικετοφορία, που ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών.

Στα Τρίκαλα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο, οι προσυγκεντρώσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών στις 9 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Στην Καρδίτσα η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στην πλατεία Δικαστηρίων, ενώ οι αγρότες θα προσυγκεντρωθούν και θα φτάσουν εκεί με πορεία. Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης εξέδωσε και το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, με το οποίο καλεί την κυβέρνηση ν' αποσύρει πλήρως τ' αντιασφαλιστικά μέτρα και δηλώνει ότι υποστηρίζει το παλλαϊκό αίτημα για Κοινωνική Ασφάλιση, δημόσια, καθολική, υποχρεωτική. Καλεί, επίσης, το λαό της Καρδίτσας να συμμετάσχει μαζικά στη συγκέντρωση που θα γίνει. Αποφάσεις συμμετοχής στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση πήραν και οι Ενώσεις των Αστυνομικών και των Πυροσβεστών Καρδίτσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ