Τετάρτη 16 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο στόχαστρο και τα ΑμΕΑ

Περιοδεία στελεχών του ΠΑΜΕ και της ΕΣΚ - ΑμΕΑ στα κεντρικά γραφεία του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων στο Ελληνικό

Τα κεντρικά γραφεία του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων στην πρώην αμερικάνικη βάση του Ελληνικού και τα ειδικά σχολεία και κέντρα για Ατομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) που στεγάζονται στον ίδιο χώρο - «Επικοινωνία», «Ερμής», παράρτημα Σικιαριδείου - επισκέφτηκε χtες αντιπροσωπεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) και της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης ΑμΕΑ (ΕΣΚ ΑμΕΑ).

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι Χρ. Γκορτζίδης δημοτικός σύμβουλος Ελληνικού, Χ. Χουρδάκης μέλος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Υγείας - Πρόνοιας - Κοινωνικής Ασφάλισης, Χρ. Γεωργακόπουλος, μέλος του ΔΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, Κ. Παλάσκα και Μ. Γιαννακάκης στελέχη της ΕΣΚ-ΑμΕΑ.

Οι εργαζόμενοι και των τριών κέντρων εξέφρασαν στα μέλη της αντιπροσωπείας την ανησυχία και πεποίθησή τους ότι τα μέτρα για την Kοινωνική Aσφάλιση θα θίξουν συνολικά τον κοινωνικό τομέα (Υγεία - Πρόνοια - Ειδική Αγωγή - Ασφάλιση) και τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζόμενων και των χρηστών αυτών των υπηρεσιών. Χαρακτηριστική ήταν η αγανάκτηση όλων των εργαζομένων από την υπάρχουσα κατάσταση της υποβάθμισης και της υποχρηματοδότησης των κέντρων για τα ΑμΕΑ, αλλά και η αγωνία τους για τις περιορισμένες δυνατότητες αποκατάστασης για την πλειοψηφία των παιδιών που εκπαιδεύονται σε αυτά τα κέντρα. Διάχυτη όμως ήταν και η θέληση των εργαζομένων για τη συμμετοχή στην αυριανή πανελλαδική πανεργατική απεργία, αλλά και η διάθεσή τους για οργανωμένη αντίσταση σε αυτές τις επιλογές.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κέντρου «Επικοινωνία», που καλύπτει τις ανάγκες πολλαπλά ανάπηρων παιδιών με βάση την τυφλότητα, λόγω των πολύμηνων καθυστερήσεων στις πληρωμές τους και της υποχρηματοδότησης του κέντρου. Μάλιστα, πολλοί εργαζόμενοι, λόγω των προβλημάτων αυτών έχουν εξαναγκαστεί σε παραίτηση και όλα αυτά όταν εταίρος της αστικής εταιρίας που έχει ιδρύσει το παραπάνω κέντρο είναι το ελληνικό δημόσιο. Σημειώνεται, ότι το συγκεκριμένο κέντρο - το μοναδικό στην Ελλάδα - καλύπτει τις ανάγκες μόνο 30 παιδιών χωρίς τη δυνατότητα να δεχτεί τα τελευταία χρόνια άλλα παιδιά, ενώ πανελλαδικά τα ΑμΕΑ που χρειάζονται τέτοια εκπαίδευση είναι περισσότερα από 500.

Προσκλητήριο της ΕΣΚ-ΑμΕΑ

«Οι όποιοι ελιγμοί της κυβέρνησης, οι θεατρικού τύπου παρεμβάσεις του πρωθυπουργού, δεν μπορούν να κρύψουν την εμμονή τους στην προώθηση των αντιασφαλιστικών μέτρων, ανεξαρτήτως μορφής και τρόπου, φτάνει να διαφυλαχτεί η ουσία τους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΚ ΑμΕΑ και καλεί τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες, τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους στην αυριανή απεργία και στην προσυγκέντρωση στην Ομόνοια, ώρα 9:30 πμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ