Τετάρτη 16 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Ξανά στην πρώτη τη γραμμή

Με την επιβλητική μαζική τους συμμετοχή θα δώσουν το «παρών» στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ, ΠΟΣΕ και Δημοσίου, όπως τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση και καλούν τις Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα των πρωτοβάθμιων σωματείων τους να κινηθούν δραστήρια για το μέγιστο δυνατόν της συμμετοχής.

Οι Ομοσπονδίες επισημαίνουν ότι η προηγούμενες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της 26ης του Απρίλη και της Πρωτομαγιάς έπληξαν σκληρά στα σχέδια κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης, κάτι που αποτέλεσε συντριπτική ήττα για την κυβέρνηση και τη ΝΔ. Επίσης, τονίζουν ότι ο δήθεν κοινωνικός διάλογος από μηδενική βάση αποτελεί προσπάθεια αποπροσανατολισμού και ότι μόνο μέσα από τους συνεχείς μαζικούς αγώνες μπορεί να ανατραπεί η αντιλαϊκή - αντικοινωνική πολιτική. Καταλήγοντας οι Ομοσπονδίες προβάλλουν ως επιτακτικό ζήτημα τη συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα από εργάτες, αγρότες, ΕΒΕ και νεολαία για να «φράξουμε οριστικά το δρόμο στις επίβουλες αντιλαϊκές επιλογές τους».

Οι αντιστασιακοί

Οι ανάπηροι και συνταξιούχοι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Συνταξιούχων και Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης και του Αντιδικτατορικού Αγώνα συμπαραστέκονται και συμμετέχουν ολόψυχα στην απεργία της 17ης Μάη, δηλώνοντας ότι δε θα επιτρέψουν να αφαιρεθούν δικαιώματα που αποκτήθηκαν με αγώνες και θυσίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ