Τετάρτη 16 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θα απεργήσουν όλοι!

Συγκεντρώσεις σ' όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Παλλαϊκά χαρακτηριστικά αποκτά η συμμετοχή και στην αυριανή απεργία

Avaton

Ολη η Θεσσαλονίκη αναμένεται να παραλύσει αύριο Πέμπτη, μέρα της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας. Θα απεργήσουν όλοι. Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι καταστηματάρχες θα κλείσουν τα μαγαζιά τους, οι φαρμακοποιοί επίσης, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, ενώ στην απεργιακή συγκέντρωση θα συμμετέχουν και οι φοιτητές και σπουδαστές.

Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις καλούν σε προσυγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στο άγαλμα Βενιζέλου, απ' όπου θα αρχίσει πορεία προς το ΕΚΘ.

Η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε χτες ότι συμμετέχει στην απεργία με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8 το πρωί και το απόγευμα από τις 8.30 μέχρι το τέλος της βάρδιας.

Ενωμένοι οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, καταστηματάρχες, βιοτέχνες, έμποροι, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, σε έναν παλλαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης για την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, δίνουν αύριο το νέο δυνατό, αγωνιστικό μήνυμα σε κυβέρνηση - εργοδοσία: Οι εργαζόμενοι δεν υποχωρούν, αγωνίζονται και διεκδικούν Κοινωνική Ασφάλιση, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του λαού.

Κοινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν χτες το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης οι Διοικήσεις του ΕΚΘ, της ΕΔΟΘ/ ΝΤ ΑΔΕΔΥ, της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης, του Εμπορικού Συλλόγου, του Συλλόγου Καταστηματαρχών του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου (Καπάνι) και εκπροσώπου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. «Η συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης θα είναι καθολική», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΘ Νίκος Γιαννόπουλος, «αφού η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα, όχι μόνο δε διδάχθηκε τίποτα, αλλά μας εμπαίζει... Για μας τίποτα δεν άλλαξε. Οι προτάσεις "πάγωσαν", αλλά επανέρχονται με κάθε τρόπο και μέσο».


Avaton

Στη σύντομη παρέμβασή του, ο Θεόδωρος Κυριακίδης, γ. γραμματέας του ΕΚΘ και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, τόνισε ότι ο αγώνας δεν τελειώνει με την απεργία και κινητοποίηση της Πέμπτης. «Η μεγάλη αυτή κινητοποίηση πρέπει να αποτελέσει σταθμό για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα, για την αποτυχία των προσπαθειών που καταβάλλονται για στημένο διάλογο και κυρίως για την κατάκτηση των αιτημάτων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του εργαζόμενου λαού».

Χτες συνεχίστηκαν οι περιοδείες στους χώρους δουλιάς. Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά περιοδεία στο Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο, όπου μοιράστηκε στους εργαζόμενους υλικό του ΠΑΜΕ και της ΕΣΑΚ Υγειονομικών και έγινε συζήτηση στο τέλος της βάρδιας.

Στελέχη των συνταξιούχων πραγματοποίησαν περιοδείες και εξορμήσεις στο ΚΑΠΗ του Δήμου Πανοράματος και στα ΚΑΠΗ του Δήμου Συκεών και Α` Νεαπόλεως. Επίσης περιόδευσαν στο ΙΚΑ Νεαπόλεως, και στις συζητήσεις που έγιναν με εργαζόμενους και επισκέπτες εκφράστηκε η έντονη ανησυχία τους για το μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης. Το απόγευμα περιόδευσαν στο ΚΑΠΗ του Δήμου Πυλαίας.

Περιοδείες πραγματοποίησαν επίσης κλιμάκια στελεχών του ΠΑΜΕ στις εγκαταστάσεις Μενεμένης του ΟΣΕ, σε τσαγκαράδικα και βιοτεχνίες δέρματος και σε αρκετά ξενοδοχεία της πόλης.

Στις άλλες πόλεις

Μπροστάρηδες αναδείχνονται οι δυνάμεις του ταξικού συνδικαλισμού, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, σ' όλες τις μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας και Θράκης στην κινητοποίηση για την επιτυχία της απεργίας και της πανεργατικής συγκέντρωσης της Πέμπτης 17ης του Μάη.

Απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις παρακάτω πόλεις:

Κοζάνη, προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία.

Πτολεμαΐδα: Προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 π.μ. στην Οδό Νοσοκομείου. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία.

Καστοριά: Προσυγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και του ΠΑΜΕ στις 9.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Συγκέντρωση στην πλατεία Μακεδονομάχων στις 10.30 π.μ.

Γρεβενά: Προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 9 π.μ. απέναντι από το κτίριο της ΝΕΛΕ. Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία στις 10 π.μ.

Φλώρινα: Προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία.

Κιλκίς: Συγκέντρωση στην Πλατεία Ειρήνης στις 10 το πρωί. Στο μεταξύ, συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση έχουν δηλώσει οι Σύλλογοι Δημοσίων Υπαλλήλων και Διδασκάλων.

Εδεσσα: Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 10 το πρωί. Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων Πέλλας αποφάσισε χτες να κλείσουν τα καταστήματα, καθώς και συμμετοχή στη συγκέντρωση.

Γιαννιτσά: Συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Βέροια: Προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 9 π.μ. στην Πλατεία Ωρολογίου. Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 10 το πρωί.

Νάουσα: Συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Αλεξάνδρεια: Συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Στην απεργία και στις συγκεντρώσεις στις 3 πόλεις της Ημαθίας (Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια) συμμετέχουν οι Εμπορικοί Σύλλογοι και η Ομοσπονδία ΕΒΕ του Νομού, καθώς και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Κατερίνη: Προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 π.μ. στο Παλιό Σιντριβάνι. Συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Πολύγυρος: Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Σήμερα Τετάρτη προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Ορμύλια.

Σέρρες: Προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 9.00 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας. Συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Καβάλα: Προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Δράμα: Προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 π.μ. στην Πλατεία. Συγκέντρωση στον ίδιο χώρο στις 10.30 π.μ.

Κομοτηνή: Προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 9.30 π.μ. στην αρχή της Οδού Βενιζέλου. Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 10 π.μ.

Αλεξανδρούπολη: Προσυγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση στις 9.30 π.μ. μπροστά στο Δημαρχείο. Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 10 π.μ.

Ξάνθη: Προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 π.μ. μπροστά στο Διοικητήριο. Συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Με απόφαση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων του Νομού την Πέμπτη θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ