Τετάρτη 16 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούμε και διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν

Associated Press

Δυνατά, μαχητικά, μαζικά, οι εργάτες και οι υπάλληλοι, οι αγρότες και οι βιοτέχνες, οι επαγγελματίες και οι νεολαίοι, απ' άκρη σ' άκρη της χώρας, δίνουν αύριο μια νέα αγωνιστική απάντηση. Απεργούν και απαιτούν καλύτερη Κοινωνική Ασφάλιση. Διαδηλώνουν και φωνάζουν, ούτε βήμα πίσω! Τώρα μπροστά!

Στέκονται αμετακίνητοι στις θέσεις τους, μπροστά στην αντιασφαλιστική λαίλαπα. Στους δρόμους και στις πλατείες συγκροτούν στην πράξη το δικό τους λαϊκό μέτωπο αντίστασης και πάλης, για μεγαλύτερες συντάξεις, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, καλύτερες υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας. Στέκονται αμετάπειστοι σε κάθε επιχείρηση αποπροσανατολισμού, στους ελιγμούς της κυβέρνησης. Απορρίπτουν σε όλους τους τόνους το «διάλογο - απάτη» που προωθούν κέντρα και παράκεντρα της κυβέρνησης και του ΣΕΒ.

Στη μάχη της απεργίας τα στελέχη του ΠΑΜΕ δίνουν όλες τους τις δυνάμεις. Σε δεκάδες περιοδείες, σε συσκέψεις και συγκεντρώσεις το κάλεσμα του αγώνα φτάνει παντού. Τις ώρες που απομένουν πρέπει να φτάσει σε όλους. Γιατί κανένας δεν πρέπει να λείψει απ' αυτό το προσκλητήριο. Από τον όγκο των συγκεντρώσεων και της απεργίας, την κατεύθυνση των συνθημάτων και των αιτημάτων, τη συμμετοχή στην απεργία, θα κριθούν πολλά. Αυτή η απεργία είναι το δικό μας λαϊκό δημοψήφισμα. Τώρα είναι η ώρα της προσωπικής ευθύνης καθενός. Τώρα είναι η στιγμή για ένα ακόμα αποφασιστικό χτύπημα στα σχέδια της κυβέρνησης και του ΣΕΒ, στις ντιρεκτίβες της ΕΕ και τις απαιτήσεις των πολυεθνικών.


Στις απεργιακές συγκεντρώσεις το εργατικό κίνημα θα μετρήσει και θα μετρηθεί. Στις 26 Απρίλη, σήκωσε το ανάστημά του και τσαλάκωσε τις κυβερνητικές προτάσεις. Αύριο μπορεί να κάνει ακόμα ένα βήμα μπροστά. Να διεκδικήσει Κοινωνική Ασφάλιση δημόσια, καθολική με υψηλές δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες, τα δικά του συμφέροντα, τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας.

Αύριο οι εργαζόμενοι θα διαδηλώσουν στα συλλαλητήρια, έχοντας ξεκάθαρο ότι μόνο η κλιμάκωση του αγώνα μπορεί ν' αποτρέψει τα χειρότερα. Μόνο η συνεχής πίεση μπορεί να ματαιώσει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις σ' αυτή την κατεύθυνση δουλεύουν και μέσα στα σωματεία και στους εργασιακούς χώρους. Και αύριο μπροστά στις πύλες των εργοστασίων ξέρουν ότι θα αντιμετωπίσουν όχι μόνο την εργοδοτική τρομοκρατία, αλλά και ένα μηχανισμό, που, από μέρες, σπέρνει την απογοήτευση, φρενάρει τους αγώνες και καλλιεργεί τις καταστροφικές αυταπάτες του «κοινωνικού διαλόγου».

Η αυριανή απεργία είναι ακόμα μία κορυφαία αναμέτρηση. Αλλά, αν είναι σίγουρο πως οι δυνάμεις του κεφαλαίου και οι εντολοδόχοι τους δεν πρόκειται να σταματήσουν και θα επανέλθουν, άλλο τόσο σίγουροι για τη συνέχιση του αγώνα είναι και οι εργαζόμενοι. Με τις Επιτροπές Αγώνα, τις απεργιακές επιτροπές που έχουν στηθεί και στήνονται κάθε μέρα στα εργοστάσια θα κλιμακώσουν την πάλη τους. Αυτά είναι τα δικά τους όπλα, για να πάει αυτή η αναμέτρηση μέχρι το τέλος.

Στον Πειραιά

Τα «καλά» του φοράει αύριο το λιμάνι του Πειραιά, για να υποδεχτεί τους απεργούς εργάτες, τους βιοτέχνες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία που θα συμμετάσχουν στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση. Το ραντεβού έχει οριστεί στις 9.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, όπου η Συντονιστική Επιτροπή Εργατικών και Συνταξιουχικών Σωματείων της πόλης διοργανώνει συγκέντρωση. Καλεί όλους τους Πειραιώτες να δώσουν μαζικό και μαχητικό «παρών» στην απεργία και στη συγκέντρωση. Να στείλουν το μήνυμα ότι στον Πειραιά δεν περνάει αυτή η πολιτική. Συγκέντρωση διοργανώνει τη μέρα της απεργίας στις 10 το πρωί και το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ