Τετάρτη 16 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΪΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Μόνος δρόμος ο αγώνας
  • Περιοδεία του Αντ. Σκυλλάκου, επικεφαλής κλιμακίου του ΚΚΕ
  • Αυταρχική επίδειξη της διοίκησης με παραπομπή του Συλλόγου Εργαζομένων στα δικαστήρια για κήρυξη των κινητοποιήσεων ως παράνομων και καταχρηστικών

Ο Αντ. Σκυλλάκος μιλά στους γιατρούς και στους εργαζόμενους του Λαϊκού Νοσοκομείου
Ο Αντ. Σκυλλάκος μιλά στους γιατρούς και στους εργαζόμενους του Λαϊκού Νοσοκομείου
Την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Λαϊκού Νοσοκομείου για δίκαια αιτήματα, που «χτυπούν στην καρδιά του προβλήματος» και αφορούν στη συνολικότερη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση στους κρίσιμους τομείς της Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης, εξέφρασε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, που μαζί με τη Λέττα Μεθωνιού, μέλος του Τμήματος Υγείας της ΚΕ του Κόμματος, επισκέφτηκαν το νοσοκομείο.

Η διοίκηση του νοσοκομείου σε μια επίδειξη αυταρχισμού αποφάσισε την παραπομπή του Συλλόγου Εργαζομένων στα δικαστήρια για να χαρακτηριστούν οι κινητοποιήσεις παράνομες και καταχρηστικές. «Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα σας, που γίνεται για τη βελτίωση της Υγείας, για να δοθούν χρήματα για να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό και να λειτουργήσει το νοσοκομείο όπως πρέπει. Ολα αυτά προσκρούουν στην πολιτική της κυβέρνησης, η οποία και με την πολιτική λιτότητας, αλλά και με τις ειδικές ρυθμίσεις, με τα νομοσχέδια του υπουργείου Υγείας, χτυπάει τη δημόσια Υγεία, την υποβαθμίζει και ανοίγει το δρόμο προς τον ιδιωτικό τομέα», υπογράμμισε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους εργαζόμενους ο Αντ. Σκυλλάκος.

«Οι ίδιες αιτίες που γεννούν τα προβλήματα στην Υγεία, οδηγούν και στο χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων», υπογράμμισε ο βουλευτής στους εργαζόμενους του Λαϊκού και τους κάλεσε να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, συμμετέχοντας στην πανεργατική πανελλαδική αυριανή απεργία, αλλά και οργανώνοντας την πάλη τους για το επόμενο διάστημα.

Οι εργαζόμενοι συνέχισαν και χτες τις πολυήμερες κινητοποιήσεις τους με πεντάωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου. Λένε «όχι» στα μέτρα της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και ζητούν το χαρακτηρισμό των νοσοκομείων ως ανθυγιεινών χώρων εργασίας. Ζητούν επίσης προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη των τεραστίων ελλείψεων που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται από το Φλεβάρη μέχρι και σήμερα (νυχτερινά, αργίες, εξαιρέσιμα, υπερωρίες).

Παράλληλα λένε «όχι» στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία και στην ιδιωτικοποίηση τομέων των νοσοκομείων και ζητούν:

  • Πραγματικές αυξήσεις για τη δημόσια Υγεία και στους βασικούς μισθούς των εργαζομένων σ' αυτή
  • Να δοθεί το επίδομα των 100.000 δραχμών και στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία
  • Να παραμείνει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Λαϊκού Νοσοκομείου στο υπουργείο Υγείας, ενταγμένο στο ΕΣΥ και να μην παραδοθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Ο αγώνας σας πρέπει να είναι συνεχής γιατί επίκειται το Ασφαλιστικό και η απεργία στις 17 του Μάη», υπογράμμισε ο Αντ. Σκυλλάκος, και τόνισε: «Ο κοινός αγώνας των εργαζομένων έφερε αποτελέσματα, αφού ανάγκασε την κυβέρνηση να πάρει τα μέτρα πίσω - δυστυχώς πιστεύουμε προσωρινά - αλλά χρειάζεται επαγρύπνηση γιατί η κυβέρνηση δεν έχει παραιτηθεί και σκοπεύει να τα επαναφέρει με άλλο τρόπο και άλλη μορφή αλλά στην ίδια κατεύθυνση».

«Τασσόμαστε ως κόμμα υπέρ του δημόσιου αναβαθμισμένου τομέα της Υγείας, χωρίς να υπάρχει επιχειρηματικός τομέας», επισήμανε και τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει αντιπαλέψει τις ρυθμίσεις που οδηγούν στην απαξίωση τα δημόσια νοσοκομεία με το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα αλλά και με τα νομοσχέδια που επίκεινται. «Είμαστε αντίθετοι, τόνισε, στην υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων στους διορισμένους προέδρους των Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας (ΠεΣΥ), στην έμμεση ιδιωτικοποίηση της Υγείας μέσα από τις Ανώνυμες Εταιρίες, στα απογευματινά ιατρεία και τα επερχόμενα νομοσχέδια».

Συμπαράσταση

Τη συμπαράσταση των εργαζομένων του «Ευαγγελισμού», «που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εδώ και τρεις μήνες με τα ίδια αιτήματα», μετέφερε στη συγκέντρωση ο Ηλ. Σιώρας, πρόεδρος του σωματείου και κάλεσε σε συντονισμό του αγώνα.

Την απόφαση του ΔΣ του Λαϊκού να παραπέμψει το Σύλλογο Εργαζομένων στα δικαστήρια, προκειμένου να χαρακτηριστούν οι κινητοποιήσεις παράνομες και καταχρηστικές, καταγγέλλει με χτεσινή ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ