Τρίτη 24 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
Χρέος η προβολή της αναγκαιότητας και επικαιρότητας του σοσιαλισμού

Επιτυχημένη η καθιερωμένη εκδήλωση των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ

Στιγμιότυπο από το αντάμωμα της Κυριακής στον Αγιο Νικόλαο Νάουσας
Στιγμιότυπο από το αντάμωμα της Κυριακής στον Αγιο Νικόλαο Νάουσας
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στον Αγιο Νικόλαο της Νάουσας η καθιερωμένη εκδήλωση - αντάμωμα των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων, απογόνων και φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ, που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ).

Στην εκδήλωση μίλησε η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Χαιρέτισαν ο γραμματέας του Παραρτήματος Νάουσας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Σάκης Μούλιας, και η Χαρίκλεια Ροδοβίτη, εκπρόσωπος της ΟΓΕ.

Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης πλαισίωσαν ο Ηλίας Τσέχος με απαγγελία ποιημάτων, ένα τοπικό συγκρότημα της Νάουσας και η ορχήστρα του ΠΑΜΕ από τη Θεσσαλονίκη.

Στην ομιλία της, μεταφέροντας το χαιρετισμό της ΚΕ του ΚΚΕ σε όλους εκείνους που βρέθηκαν και μεγάλωσαν στις χώρες που κατάργησαν την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, η Θ. Καπέτη σημείωσε μεταξύ άλλων: «Παρά τις αδυναμίες και τα λάθη που έγιναν και οδήγησαν στην ανατροπή των σοσιαλιστικών καθεστώτων, γνωρίσατε από πρώτο χέρι την κοινωνία που στο επίκεντρό της έχει την ικανοποίηση των αναγκών. Ξέρετε τι σημαίνει να είναι λυμένες όλες οι βασικές ανάγκες. Η στέγη, η δωρεάν περίθαλψη και Υγεία, η Κοινωνική Ασφάλιση, η πρόσβαση στα επιτεύγματα του πολιτισμού, η ολοκληρωμένη μόρφωση και κομμουνιστική διαπαιδαγώγηση. Βιώσατε τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και τη δυνατότητα να έχετε ελεύθερο χρόνο για να συμμετέχετε στη διεύθυνση των κοινωνικών υποθέσεων.

Ξέρετε ότι ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός δεν είναι ουτοπία, δεν είναι μια κοινωνία που θα παλέψουμε για να έρθει στη Δευτέρα Παρουσία, αλλά είναι η κοινωνία για την οποία παλεύουμε σήμερα, είναι αναγκαία και επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε.

Γι' αυτό και μπορείτε και πρέπει να σηκώσετε μεγαλύτερο βάρος στην προβολή των επιτευγμάτων του σοσιαλισμού, ιδιαίτερα στις νέες γενιές».

«Ταυτόχρονα», τόνισε, «έχετε χρέος, έχουμε χρέος ως Κομμουνιστικό Κόμμα, να πρωτοστατήσουμε ενάντια στην παραχάραξη της Ιστορίας που εκτυλίσσεται σε όλες τις χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης (...) Να είμαστε σε εγρήγορση να απαντάμε στον αντικομμουνισμό αξιοποιώντας την ίδια την πραγματικότητα, τις κατακτήσεις, υπερασπίζοντας την ιστορική αλήθεια και διαδίδοντάς την ιδιαίτερα στις νέες γενιές που είναι έρμαια από τη μια του κοσμοπολιτισμού και από την άλλη του εθνικισμού. Οι πρωτοβουλίες της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ πρέπει να πολλαπλασιαστούν, να αξιοποιήσουμε, για παράδειγμα, τις σχολικές επετείους για να μπούμε στα σχολεία, να μιλήσουμε για τη συμβολή της Σοβιετικής Ενωσης στη νίκη του φασισμού, για την ΕΑΜική Αντίσταση και τον αντιιμπεριαλιστικό, ταξικό αγώνα του ΔΣΕ.

Ετσι θα βοηθήσουμε αποφασιστικά και στο μέτωπο απέναντι στη Χρυσή Αυγή και στην αποκάλυψη του ναζιστικού της χαρακτήρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ