Τρίτη 24 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Αναζητά «στρατηγικές συμμαχίες» με άλλες αστικές δυνάμεις

Ρόλο στις διεργασίες ανασύνθεσης του αστικού πολιτικού σκηνικού αναζητά και η Χρυσή Αυγή. Εξ ου και στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης μιλούν πλέον ανοιχτά για την ανάγκη «ειλικρινούς συζήτησης» και «στρατηγικών συμμαχιών» με άλλες αστικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, σε άρθρο της διευθύντριας του ακροδεξιού εντύπου «Εμπρός», Ειρήνης Δημοπούλου - Παππά (σύζυγος του προφυλακισμένου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΧΑ Χρ. Παππά), το οποίο αναδημοσιεύτηκε και στην ιστοσελίδα της οργάνωσης, τονίζεται:

«Οι συνθήκες είναι ώριμες για μια ειλικρινή συζήτηση ανάμεσα στις δυνάμεις που υποστηρίζουν τη δυνατότητα της Ελλάδας να είναι ανεξάρτητη και ισχυρή, και ο λαός μας ελεύθερος να δημιουργήσει και να ζήσει ευτυχισμένος και δυνατός (...) είναι τώρα η ώρα να αναζητήσουμε τις στρατηγικές συμμαχίες που θα επιτρέψουν στις πολιτικές δυνάμεις που αντιτίθενται στον εξευτελισμό του Λαού και της Πατρίδας μας και είναι αποφασισμένες να αγωνιστούν για ένα νέο αύριο, να έρθουν στο ίδιο δωμάτιο και να συζητήσουν με ευθύτητα και ειλικρίνεια. Κάθε μια μπορεί και πρέπει να έχει τους πολιτικούς προσανατολισμούς και τις ιδεολογικές προελεύσεις της. Κάθε μια μπορεί να έχει τις αναφορές της σε ένα Αριστερό, Κεντρώο, Δεξιό, αναμορφωτικό ή επαναστατικό, περισσότερο ή λιγότερο μαχητικό παρελθόν».

Στο μεταξύ, προθεσμία για τις 30 Ιούνη έλαβε χτες, από τις ειδικές εφέτες ανακρίτριες ο χρυσαυγίτης βουλευτής Α. Ματθαιόπουλος, που είχε κληθεί σε απολογία για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Η μετάθεση της απολογίας έγινε καθώς εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών επί της αιτήσεως εξαίρεσης των δικαστικών που χειρίζονται την υπόθεση, που κατέθεσε ο αρχηγός της φασιστικής ΧΑ, Ν. Μιχαλολιάκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ