Τρίτη 24 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Και η Λιβύη στο στόχαστρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΤΡΙΠΟΛΗ.--

Σε «πολύ κρίσιμο στάδιο βρίσκονται οι προσπάθειες μετάβασης προς τη δημοκρατία στη Λιβύη», ανέφερε χτες ανακοινωθέν του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ένα 48ωρο πριν τις βουλευτικές εκλογές της Τετάρτης, σε κλίμα σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα στον ε.α. στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ και ισλαμιστές ένοπλων οργανώσεων που ελέγχουν το «Γενικό Κογκρέσο» και πετρελαιοφόρες περιοχές της ανατολικής Λιβύης.

Στην ανακοίνωσή τους, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, (της λυκοσυμμαχίας που στήριξε την ιμπεριαλιστική επέμβαση του 2011) εκφράζουν... «βαθιά ανησυχία» και για τη «σημαντική επιδείνωση της πολιτικής κατάστασης και της ασφάλειας στη Λιβύη», καλώντας τις εμπόλεμες πλευρές να προχωρήσουν σε κατάπαυση του πυρός ενόψει των εκλογών.

Την Κυριακή, ο ε.α. στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ που έχει ξεκινήσει από την άνοιξη πόλεμο κατά των ισλαμιστών που ελέγχουν το Γενικό Κογκρέσο αλλά και πετρελαιοφόρες περιοχές της ανατολικής Λιβύης έθεσε τελεσίγραφο 48 ωρών, ζητώντας από όλους τους Τούρκους και τους Καταριανούς που βρίσκονται στη χώρα να την εγκαταλείψουν άμεσα. Ο στρατηγός Χάφταρ κατήγγειλε, για μία ακόμη φορά, τις κυβερνήσεις Κατάρ και Τουρκίας πως στηρίζουν την τρομοκρατία στη Λιβύη και άλλες γειτονικές χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ