Τετάρτη 25 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διαβεβαιώσεις για εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών αποφάσεων

Για την επιτάχυνση της αντιλαϊκής πολιτικής και την εφαρμογή όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν συναποφασίσει η κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ, διαβεβαιώνουν κυβερνητικοί παράγοντες και στελέχη από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ της Πέμπτης και της Παρασκευής, καθώς και της έλευσης εδώ της τρόικας στις αρχές Ιούλη, διαμηνύουν στο ντόπιο κεφάλαιο και τους Ευρωπαίους «εταίρους» τους ότι τα νομοσχέδια για τη ΔΕΗ, το χωροταξικό, τις εφοδιαστικές αλυσίδες («logistics»), την περαιτέρω μείωση του εγγυημένου περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών, ρυθμίσεις και μέτρα που ανοίγουν δρόμο για παραπέρα χτυπήματα σε μισθούς και συντάξεις, όλα τα λεγόμενα «προαπαιτούμενα» θα προωθηθούν κανονικά, θα ψηφιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας χτες στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» για την προχτεσινή σύσκεψη στελεχών των δύο κυβερνητικών κομμάτων σχετικά με τη «μικρή ΔΕΗ», επιβεβαίωσε ότι τίποτε το ουσιαστικό δε βγαίνει για τα λαϊκά στρώματα από τέτοιες αποπροσανατολιστικού τύπου κινήσεις: «Συσκέψεις ανάμεσα στους αρχηγούς και σε στελέχη των δύο κομμάτων που βρίσκονται στην κυβέρνηση γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται στο πλαίσιο της ανάγκης για διαρκή επικοινωνία. Πολλά από αυτά που συζητήθηκαν στη σύσκεψη υπάρχουν ήδη στο νομοσχέδιο ή στη σύμβαση του διαγωνισμού ή αποτελούν προβληματισμούς των βουλευτών και των δύο κομμάτων», διεμήνυσε.

Εξάλλου, σε δηλώσεις της στο ραδιοσταθμό «Real», τόνισε: «Οσον αφορά στα προαπαιτούμενα, είναι απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσουν. Συνδέονται άμεσα με τις υποχρεώσεις μας έναντι των θεσμικών μας εταίρων, οι οποίοι είναι και οι δανειστές μας και οι οποίοι χρηματοδοτούν τη χώρα αυτήν τη στιγμή. Επομένως, η στόχευση δεν πρόκειται να αλλάξει. Οσον αφορά στη ΔΕΗ δεν αλλάζει κάτι».

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR», ο υπουργός Παιδείας, Αν. Λοβέρδος, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες εμφανιζόταν αντίθετος σε απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ, ερωτηθείς για τα «προαπαιτούμενα» και τις «αντιδράσεις» που υπάρχουν από το υπουργείο Παιδείας απάντησε ότι δεν υπάρχει κάποιο ειδικό θέμα, ότι θα γίνουν διαπραγματεύσεις και ήδη γίνονται συνεννοήσεις σε επίπεδο κυβέρνησης. Διαβεβαίωσε δε ότι η κυβέρνηση δε θα αρχίσει «πολιτική παροχών»...

Ο Χρ. Πρωτόπαπας, υπεύθυνος από πλευράς ΠΑΣΟΚ για την «παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου», μιλώντας στο ραδιοσταθμό «ALPHA», έσπευσε να αποσείσει τις κατηγορίες ότι το ΠΑΣΟΚ βάζει εμπόδια στην εφαρμογή των «προαπαιτουμένων». Εφερε για παράδειγμα την προχτεσινή σύσκεψη για τη μικρή ΔΕΗ: «Εγινε μια πάρα πολύ σοβαρή συζήτηση, ομολογώ ότι και ο κ. Σταμάτης και ο κ. Παπαγεωργίου και οι άλλοι συμμετέχοντες από τη ΝΔ ανταποκρίθηκαν σ' αυτήν τη συζήτηση (...) Κανένα εμπόδιο δεν μπαίνει (...) και δε σημαίνει ότι επειδή πρέπει να εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα -και πρέπει να εφαρμοστούν, το έχουμε ξεκαθαρίσει-, ότι αυτό σημαίνει να δώσουμε λευκή επιταγή για το περιεχόμενο κάποιου νομοθετήματος». Κάλεσε δε τους εργαζόμενους τη ΔΕΗ να μην προχωρήσουν σε «black out διαρκείας» αλλά «να έρθουν να κουβεντιάσουμε».

Τέλος, ο πρώην υπουργός Παντελής Καψής, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84», παρατήρησε: «Μερικές φορές έχει κανείς την αίσθηση ότι κάθε υπουργός ζητά διευθετήσεις στο δικό του χώρο, οι οποίες δεν έχουν μία ενιαία λογική και αυτό θα ήταν πάρα πολύ κακό. Αν γυρίσουμε σε μία λογική παροχολογίας, όπως παλιότερα, απλώς θα αναπαράγουμε τις αιτίες της κρίσης». Εξηγησε: «Είδαμε, ας πούμε, τον κ. Βορίδη (σ.σ. υπουργός Υγείας) να ζητάει περισσότερα χρήματα, μπήκε ξαφνικά σε αμφισβήτηση το ζήτημα της ΔΕΗ, τέθηκε το θέμα των απολύσεων, ζητήματα τα οποία τα είχε ψηφίσει η Βουλή (...) Με το να αρχίσουμε τώρα να αναιρούμε πολιτικές τις οποίες είχαμε ψηφίσει, τι μήνυμα δίνουμε;»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ