Τετάρτη 25 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
«Λάδι» στη «φωτιά» ρίχνουν διαρροές

Να δοκιμάσουν τις ήδη τεταμένες σχέσεις που επικρατούν στη ΔΗΜΑΡ ήρθαν διαρροές από την πλειοψηφία, με τις οποίες καλούνταν στελέχη της μειοψηφίας, όπως ο Σπ. Λυκούδης αλλά και ο Γρ. Ψαριανός, να ξεκαθαρίσουν τις σχέσεις τους με το κόμμα. Στο μεταξύ, φουντώνει η αντιπαράθεση για τις συμμαχίες που είναι ικανές να βοηθήσουν τη ΔΗΜΑΡ να επιβιώσει στο αστικό πολιτικό σύστημα και να παίξει μελλοντικά ρόλο σε μια κυβέρνηση αστικής διαχείρισης.

Ο Σπ. Λυκούδης μιλώντας χτες στο ρ/σ «Αθήνα 9,84» χαρακτήρισε τη διαρροή «εξοργιστική», προσθέτοντας: «Ολίγον Δημοκρατική Αριστερά είναι αυτοί που έφεραν στο βυθό τη Δημοκρατική Αριστερά. Δεν είμαι εγώ ολίγον Δημοκρατική Αριστερά (...) Και να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, όταν αναφέρονται σε κάποιους, οι οποίοι έχουν συνδέσει την ιστορία τους με τη γέννηση αυτού του κόμματος».

Επικριτικός ήταν και απέναντι σε επιλογές του Φ. Κουβέλη υποστηρίζοντας: «Εγώ θα απαιτούσα από τον πρόεδρο του κόμματος ν' αντιλαμβάνεται ότι αυτό που χρειαζόταν η Δημοκρατική Αριστερά ήταν με πολύ μεγάλη σοβαρότητα, ευθύνη, αλληλεγγύη και συντροφικότητα, να κάτσει ν' αναζητήσει τα αίτια της ήττας και να δει αν μπορεί να τα ξεπεράσει, με το σύνολο των στελεχών της, για το οποίο, μάλιστα, ήμουν από την πρώτη στιγμή κατηγορηματικός. Καμία παραίτηση. Ολα τα πολιτικά στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι χρήσιμα ακόμα και με τα λάθη τους».

Αναφερόμενος στις διεργασίες ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς επέμεινε ότι πρέπει να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία, αν και δήλωσε απαισιόδοξος, καθώς, όπως είπε, «το μεν Ποτάμι προσδιορίζει τη δική του πολιτική ύπαρξη μακριά από αυτό τον χώρο, θεωρώντας ότι ο χώρος της ευρύτερης κεντροαριστεράς δεν εκφράζει τις ανησυχίες του, στη δε Ελιά δεν είναι απολύτως αποσαφηνισμένο τι ακριβώς είναι αυτός ο χώρος. Είναι κάτι ευρύτερο η Ελιά; Είναι οι μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ; Τι είναι; Αρα, αντικειμενικά υπάρχει πρόβλημα. Δεν είναι πολύ αισιόδοξα τα πράγματα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρ. Μαχαίρας, μιλώντας στο ρ/σ «Real» χαιρέτισε τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς την αντίληψη των «κυβερνήσεων συνεργασίας», που σημαίνει, πρόσθεσε, «ότι αντιλαμβάνεται και την ανάγκη της αναζήτησης προγραμματικών πλαισίων, ικανών να χωρέσουν τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς και της Αριστεράς». Επανέλαβε ταυτόχρονα ότι «η ΔΗΜΑΡ θα πάρει μέρος ενεργά στο διάλογο για την κεντροαριστερά και για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας».

Ο Θ. Μαργαρίτης, μέλος της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας στο ρ/σ «Βήμα» προσήψε στη μειοψηφία «μανία καταδιώξεως», καλώντας τη «Μεταρρυθμιστική Τάση» να εκπροσωπεί «τον μεταρρυθμιστικό λόγο και πρακτική μέσα στο ίδιο το κόμμα, να παλεύει για θέσεις, για διορθώσεις, για αλλαγές, όχι αριστερίστικα πράγματα, δηλαδή αδιαλλαξία, φετιχοποίηση των συγκρούσεων και των αντιπαραθέσεων». Τα λεγόμενά του προκάλεσαν την έντονη αντίδραση στελεχών της μειοψηφίας και αντιπαράθεση... σε ιστοσελίδες της λεγόμενης «κοινωνικής δικτύωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ