Παρασκευή 25 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ
Κινητοποιήσεις ενάντια στα «Ολυμπιακά» σχέδια

Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απαντούν κάτοικοι και περιβαλλοντικές οργανώσεις στα σχέδια της κυβέρνησης για τσιμεντοποίηση της παραλίας του Σαρωνικού, με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Με ανακοίνωσή της, η «Συντονιστική Επιτροπή για τη διάσωση της παραλίας Σαρωνικού» (συγκροτείται από δημοτικές Κινήσεις και συλλόγους των παραλιακών δήμων) καλεί όλους τους κατοίκους των παράκτιων δήμων να συμμετάσχουν στις εξής εκδηλώσεις διαμαρτυρίας:

  • Την Κυριακή 27 Μάη στις 12.30 μ.μ. στη λεωφόρο Ποσειδώνος (στάση Ούλεν) μπροστά στα γήπεδα Π. Φαλήρου, ενάντια στην κατασκευή δεύτερου Ολυμπιακού γηπέδου στο Φλοίσβο. Τη συγκέντρωση διοργανώνουν τρία αθλητικά σωματεία του Π. Φαλήρου.
  • Την Πέμπτη 31 Μάη στις 8 μ.μ. στο θέατρο «Βέμπο» (παραλία Βούλας, δίπλα στο κέντρο «ΒΟ») ενάντια στην παραχώρηση των Α και Β ακτών Βούλας. Τη συγκέντρωση διοργανώνουν η Συντονιστική Επιτροπή για τη διάσωση της παραλίας της Βούλας, η Συντονιστική Επιτροπή για τη διάσωση της παραλίας του Σαρωνικού και δύο τοπικές εφημερίδες.

Στο μεταξύ, το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαιού Φαλήρου εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα ενάντια στην κατασκευή δεύτερου Ολυμπιακού γηπέδου στο Φλοίσβο. Στο ψήφισμα σημειώνεται ότι ο δήμος «διαφωνεί ριζικά με τη χωροθέτηση δεύτερου κλειστού γυμναστηρίου, έστω και λυόμενου, εντός των ορίων του δήμου και απαιτεί να διατηρηθούν και να αναβαθμιστούν οι υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή και το σύνολο της παραλιακής ζώνης να διαμορφωθεί μεταολυμπιακά σε χώρο αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού». Ακόμα, αναφέρεται πως «ο δήμος, οι αθλητικοί σύλλογοι και οι πολίτες του Π. Φαλήρου είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν αγωνιστικά με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο την πραγμάτωση των δίκαιων αιτημάτων τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ