Παρασκευή 25 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προς έκτακτο συνέδριο η ΟΣΠΑ

Σε έκτακτο συνέδριο την ερχόμενη Παρασκευή, 1 Ιούνη 2001, προχωρά η Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), μετά την παραίτηση των έξι συνδικαλιστικών εκπροσώπων της ΔΑΚΕ (πρόσκειται στη ΝΔ) από το ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Σε χτεσινή συνεδρίαση της ΟΣΠΑ εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας να έρθει σε διαβούλευση με τη ΔΑΚΕ προκειμένου να ανακληθούν οι παραιτήσεις, ή να γίνει συμπληρωματική εκλογή μόνο για τις θέσεις που έμειναν κενές, με δέσμευση των άλλων παρατάξεων να μη θέσουν υποψηφιότητα.

Στην παραπάνω θέση δεσμεύτηκαν όλες οι παρατάξεις πλην της νεοσύστατης συμμαχίας ΚΑΣ - ΑΣΔΗΚ (ΣΥΝ - ΚΕΔΑ), ενώ ο εκπρόσωπος της ΕΣΚ (ΕΣΑΚ) δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να παραμείνει στο προεδρείο αν η ΔΑΚΕ επιμείνει στις παραιτήσεις. Παράλληλα, κατήγγειλε ότι οι παραιτήσεις στην ουσία εξυπηρετούν τα εσωτερικά των παρατάξεων και όχι τους εργαζόμενους, για να υπογραμμίσει ότι ούτως ή άλλως η στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ και με τη συμμετοχή της ΔΑΚΕ ήταν και είναι σε αντίθετη κατεύθυνση από τα συμφέροντα των εργαζομένων και σύμφωνη με τις επιθυμίες της κυβέρνησης. Επίσης, δήλωσε ότι η ΕΣΚ είναι έτοιμη να προσφύγει σε εκλογές και ζήτησε από τους εκλέκτορες της ΟΣΠΑ να αναλάβουν τις ευθύνες τους έξω και πέρα από κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες να αναδείξουν ΔΣ 3ετούς θητείας που να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών και των εργαζομένων. Τέλος, υπενθύμισε το συνέδριο στο Καβούρι (1998), όπου σύνεδροι της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ ανέτρεψαν τους συσχετισμούς του συνεδρίου.

Με ανακοίνωσή της η ΚΑΣ - ΑΣΔΗΚ... εγκαλεί την ΕΣΚ για «ταυτόσημες θέσεις με τη ΔΑΚΕ» και για τη μετατροπή της «σε δύναμη της ίντριγκας, συναλλαγής και μηχανισμών των διαδρόμων με τους "αιώνιους αντιπάλους"».

Για τις εξελίξεις στην ΟΣΠΑ ο Στ. Μανούσος, στέλεχος της ΕΣΚ, υπογραμμίζει: «Εμείς δεν τρέφουμε αυταπάτες. Γνωρίζουμε τις πιέσεις των συνδικαλιστικών ηγεσιών των συγκεκριμένων παρατάξεων προς τους εκλέκτορες, αλλά δηλώνουμε ότι ανεξάρτητα από τις διαδικασίες που θα γίνουν στο επίπεδο αυτών των ηγεσιών, η ΕΣΚ σε συνεργασία με τους απλούς εργαζόμενους θα αγωνιστεί για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, που ξεπουλά τον εθνικό αερομεταφορέα και ρίχνει τους εργαζόμενους στην ανεργία».

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση της ΚΑΣ - ΑΣΔΗΚ, τονίζει ότι είναι ανάξια απαντήσεως τα γραφόμενα μιας παράταξης που αποτελεί στο χώρο της ΟΑ κλασικό δείγμα συναλλαγής, ίντριγκας και συνεργασιών διαδρόμων, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι στην ΟΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ