Τετάρτη 30 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΟΗΕ
Απειλείται το επισιτιστικό πρόγραμμα

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-

Το Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ απειλεί να αναστείλει τη διανομή τροφίμων στην Καμπούλ σε περίπτωση που οι επικυρίαρχοι του 95% του Αφγανιστάν, Ταλιμπάν, δεν επιτρέψουν την κατάρτιση νέας λίστας των κατοίκων της πόλης που χρειάζονται βοήθεια...

... Πράγμα που σημαίνει ότι από 15ης Ιουνίου, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) ενδέχεται να κλείσει τα 157 αρτοποιεία που συντηρεί στην Καμπούλ. Για τους τουλάχιστον 282.000 εξαθλιωμένους πολίτες της χώρας που ως τώρα λάμβαναν δωρεάν ψωμί από αυτά η απειλή είναι άμεση.

Μόλις 21 αρτοποιεία διανέμουν τροφή σε 40.000 ανθρώπων, σύμφωνα με δηλώσεις του Τζέραντ βαν Ντίικ, διευθυντή του προγράμματος.

Οι Ταλιμπάν«εμφανίζονται απρόθυμοι» να δώσουν στα μέλη του προγράμματος τη δυνατότητα να ανανεώσουν τη λίστα όσων μπορούν να λαμβάνουν βοήθεια. Η λίστα που χρησιμοποιείται ως σήμερα καταρτίστηκε 5 χρόνια πριν και κατά τον Ντίικ«δεν είναι πλέον αντιπροσωπευτική». Χιλιάδες έχουν μεταναστεύσει στην πρωτεύουσα, Καμπούλ, τα τελευταία χρόνια, λόγω του εμφυλίου και της τρομερής ξηρασίας.

Από πλευράς Ταλιμπάν δεν υπήρξε σχόλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ