Τετάρτη 30 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΔ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
Αδιέξοδες οι συζητήσεις για το νομοσχέδιο της «Χάγης»

Associated Press

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Ακαρπες απέβησαν οι χτεσινές τετράωρες συζητήσεις στελεχών του «Σοσιαλιστικού Λαϊκού Κόμματος» Μαυροβουνίου με στελέχη του σερβικού κυβερνητικού συνασπισμό δυνάμεων της «Σερβικής Δημοκρατικής Αντιπολίτευσης» αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα επιτρέπει, ουσιαστικά, την έκδοση των Γιουγκοσλάβων πολιτών στο Δικαστήριο της Χάγης και θα ανοίξει τάχιστα το δρόμο για την παράδοση του πρώην Προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και άλλων Γιουγκοσλάβων πρώην αξιωματούχων...

Ο ηγέτης του «Σοσιαλιστικού Λαϊκού Κόμματος» Μαυροβουνίου, Πρέντραγκ Μπουλάτοβιτς, δήλωσε, μετά τη χτεσινή συνάντηση, πως «οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες».

Πάντως, πηγές προσκείμενες στη λεγόμενη «Σερβική Δημοκρατική Αντιπολίτευση» προέβλεπαν σκληρές διαπραγματεύσεις μέσα στις επόμενες μέρες και χρησιμοποιούσαν σαν βασικό «επιχείρημα» άσκησης πίεσης έναντι του «Σοσιαλιστικού Λαϊκού Κόμματος» πως εάν δε «συνυπογράψει» το νομοσχέδιο «συνεργασίας» με το δικαστήριο της Χάγης, τότε είτε «επίκειται τρίτη καταστροφή για την ΟΔ Γιουγκοσλαβίας», είτε εξανεμίζονται οι ελπίδες δανειοδότησης της χώρας από διεθνείς χρηματοπιστωτικούς - και άλλους ξένους... - οργανισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ