Τετάρτη 30 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ
Με βαρύτατες ποινές οι πρώτοι καταδικασθέντες

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Ολοκληρώθηκε, χτες, μετά από τρεις μήνες, η δίκη των τεσσάρων βασικών υπόπτων για τις δύο βομβιστικές επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών πρεσβειών, στην Κένυα και στην Τανζανία, το καλοκαίρι του 1998, που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 224 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 12 ήταν Αμερικανοί.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, και οι τέσσερις κατηγορούμενοι, ο 24χρονος Σαουδάραβας Μοχάμεντ Ράσεντ Νταούν αλ Οουχαλί, ο 27χρονος Τανζανός Κχαφάν Κχαμίς Μοχάμεντ, ο λιβανικής καταγωγής Αμερικανός πολίτης Ουαχίντ ελ Χαγκ και ο Ιορδανός Μοχάμεντ Σαντίκ Οντέχ, είναι ένοχοι για «συνωμοσία που είχε ως στόχο τη δολοφονία Αμερικανών πολιτών και εμμέσως σκόπευε στην υποχρέωση των αμερικανικών δυνάμεων να απομακρυνθούν από την περιοχή της Μέσης Ανατολής». Μάλιστα, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, και οι 4 είναι συνεργάτες του Σαουδάραβα επιχειρηματία (και πρώην συνεργάτη των ΗΠΑ) καταζητούμενου για τρομοκρατία, Οσάμα Μπιλ Λάντεν.

Εντός των ημερών αναμένεται η ανακοίνωση των ποινών των καταδικασθέντων, οι οποίοι αρνήθηκαν όλοι την ενοχή τους. Στους Οουχαλί και Μοχάμεντ, που θεωρούνται άμεσα εμπλεκόμενοι στις βομβιστικές επιθέσεις, δεν αποκλείεται να επιβληθεί και η θανατική ποινή, ενώ οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι που θεωρούνται έμμεσοι συνεργοί αναμένεται να τιμωρηθούν με ισόβια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ