Τετάρτη 30 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Απειλούν να εκτελέσουν τους ομήρους

ΖΑΜΠΟΑΝΓΚΑ - ΜΑΝΙΛΑ.-

Η οργάνωση Αμπού Σαγιάφ απείλησε χθες να προβεί σε μαζική εκτέλεση των 20 ομήρων που απήγαγε το Σαββατοκύριακο, αν δεχτεί επίθεση από μέρους του στρατού, ο οποίος έχει λάβει τη σχετική εντολή από την Πρόεδρο των Φιλιππίνων Γκλόρια Αρόγιο. Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν να απαγορεύσει τη μετάδοση οποιασδήποτε είδησης για το θέμα και ειδικά τις δραστηριότητες του στρατού.

«Βρισκόμαστε σε μια πολύ ευαίσθητη φάση αυτή τη στιγμή», δήλωσε η Πρόεδρος Αρόγιο, μετά τη μετάδοση από τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό των νότιων Φιλιππίνων της δήλωσης εκπροσώπου της Αμπού Σαγιάφ περί «ομαδικής εκτέλεσης» των ομήρων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται τουλάχιστον 3 Αμερικανοί υπήκοοι, ένας Ισπανός και αρκετοί Σινοφιλιππινέζοι.

Η Αρόγιο συνέστησε στους δημοσιογράφους να αποφύγουν να μεταβούν στα νησιά Χόλο και Μπασιλάν, όπου, σύμφωνα με τον ηγέτη της οργάνωσης Αμπού Σαγιάμπα, έχουν μεταφερθεί, σε δύο ξεχωριστές ομάδες, οι όμηροι. «Μόλις εντοπίσουμε πού βρίσκονται ακριβώς, θα έχουμε τη δυνατότητα να πλήξουμε τα μέλη της οργάνωσης», λέει ο στρατηγός Εντιλμπέρτο Αντάν. Οι αρχές αποκλείουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ