Πέμπτη 31 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Ανακωχή

ΟΛΝΤΑΜ.-

Την πρώτη νύχτα χωρίς επεισόδια από το Σάββατο έζησαν χτες οι κάτοικοι της βρετανικής πόλης του Ολνταμ, στη βορειοδυτική Αγγλία, που συγκλονίστηκε το περασμένο τριήμερο από σφοδρές φυλετικές συγκρούσεις μεταξύ λευκών σκίνχεντς και ασιατών.

Οπως ανακοινώθηκε από την τοπική αστυνομία, «δεν υπήρξε ούτε ίχνος συμπλοκών. Είναι όλα πολύ ήρεμα. Ελπίζουμε πως η κατάσταση θα εξομαλυνθεί, όμως είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε είδους δράση που ίσως χρειαστεί να αναλάβουμε στην περιοχή του Ολνταμ». Ετσι, παραμένουν οι εκατοντάδες αστυνομικοί που έχουν αναπτυχθεί από το περασμένο Σαββατοκύριακο προκειμένου να αποτρέπουν τις συμπλοκές μεταξύ των ομάδων, από νεαρούς σκίνχεντς και Ασιάτες, που συγκρούονται με πέτρες και βόμβες μολότοφ, στις χειρότερες φυλετικές συγκρούσεις που έχει γνωρίσει η Βρετανία στην τελευταία 15ετία. Η αστυνομία έχει συλλάβει συνολικά 50 άτομα, τα δύο τρίτα των οποίων είναι λευκοί και οι υπόλοιποι Ασιάτες.

Τα επεισόδια, που σύμφωνα με τις αρχές προκλήθηκαν από ομάδες σκίχεντς, έχουν αναστατώσει την κοινή γνώμη σε ολόκληρη τη Βρετανία, που βρίσκεται σε προεκλογική τροχιά για την αναμέτρηση της 7ης Ιουνίου, και η μετανάστευση αποτελεί ένα από τα ακανθώδη θέματα του προεκλογικού διαλόγου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ