Πέμπτη 31 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Νότα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-

Εν αναμονή της ανακοίνωσης της επιβολής των ποινών από το Δικαστήριο του Μανχάταν, όπου επισείεται ακόμη και η ποινή του θανάτου για δύο εκ των τεσσάρων καταδικασθέντων -που φέρονται να είναι μέλη της οργάνωσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν -για τις βομβιστικές επιθέσεις στις αμερικανικές πρεσβείες στην Κένυα και την Τανζανία το 1998, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απηύθυνε έκκληση προς τους Αμερικανούς που ταξιδεύουν στο εξωτερικό να είναι προσεκτικοί για πιθανές επιθέσεις εναντίον τους.

Βέβαια, αν και σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν υπάρχουν πληροφορίες και δεν έχει ενημερωθεί για πιθανές απειλές για αντίποινα από τον Σαουδάραβα «τρομοκράτη», το υπουργείο Εξωτερικών προληπτικά... καλεί και πάλι τους Αμερικανούς στο εξωτερικό «να λαμβάνουν μέτρα που θα τους καθιστούν πιο ασφαλείς και θα είναι λιγότερο ευάλωτοι». «Οι Αμερικανοί πρέπει να διατηρούν χαμηλό προφίλ, να αλλάζουν τα δρομολόγια και τις ημερομηνίες των ταξιδιών τους και να ελέγχουν προσεκτικά τις επιστολές και τα δέματα αγνώστου προέλευσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ολοκληρώθηκε η τρίμηνη ακροαματική διαδικασία από δικαστήριο ενόρκων στη Νέα Υόρκη για τη συμμετοχή τους στις βομβιστικές επιθέσεις της 7ης Αυγούστου του 1989 κατά των αμερικανικών πρεσβειών του Νταρ ες Σαλαάμ και του Ναϊρόμπι, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 224 άνθρωποι εκ των οποίων οι 12 ήταν Αμερικανοί. Πρόκειται για τον Σαουδάραβα Ρασέντ Νταούντ αλ Οουχάλι 24 ετών, τον Τανζανό Χαλφάν Χαμίς Μοχάμεντ 27 ετών, - για τους οποίους ενδέχεται να αποδοθεί και η ποινή του θανάτου- τον λιβανικής καταγωγής αμερικανό υπήκοο Ουαντίχ ελ Χάγκε 40 ετών, και τον Ιορδανό Μοχάμεντ Σαντεέκ Οντέχ 36 ετών. Το Σώμα των ενόρκων έλαβε την απόφασή του κατά τη δωδέκατη ημέρα των διαβουλεύσεών του, και φυσικά τους βρήκε ένοχους για «συνωμοσία που είχε ως στόχο τη δολοφονία Αμερικανών πολιτών και εμμέσως σκόπευε στην υποχρέωση των αμερικανικών δυνάμεων να απομακρυνθούν από την περιοχή της Μέσης Ανατολής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ