Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Συναντήσεις με τους πρέσβεις των ΗΠΑ και Μ. Βρετανίας

Στο πλαίσιο των συνεχών επαφών Ελλάδας - ΗΠΑ με γνώμονα τη θωράκιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, την περασμένη Παρασκευή έγινε συνάντηση μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Δένδια με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντέβιντ Πιρς. Τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι ήταν η εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας, οι μεταρρυθμιστικές αλλαγές για τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος και οι δυνατότητες προσέλκυσης ξένου επενδυτικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα.

Ο υπουργός, αναφέρθηκε στις δράσεις που αναλαμβάνει το υπουργείο για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας με αντικείμενο την παροχή τεχνογνωσίας από την πλευρά των ΗΠΑ. Η ανάπτυξη των νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων είναι ένα από τα ζητήματα, με τα οποία θα ασχοληθεί η ομάδα εργασίας, ενώ θέμα προς περαιτέρω διερεύνηση είναι και η κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ μετέφερε στον Ν. Δένδια την ικανοποίηση της κυβέρνησής του για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων και εξέφρασε την υποστήριξή του στο προωθούμενο από το υπουργείο Ανάπτυξης σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος της έλλειψης ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της διευκόλυνσης πρόσβασής τους, ιδιαιτέρως των νεοφυών και καινοτόμων πρωτοβουλιών, στο επιχειρείν.

Χτες, εξάλλου, για τα ίδια θέματα ο Ν. Δένδιας συναντήθηκε και με τον πρέσβη της Μ. Βρετανίας, Τζον Κίτμερ. Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, σημειώνεται ότι αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Μεγάλης Βρετανίας στους τομείς της καινοτομίας και της έρευνας, η μεταφορά τεχνογνωσίας για την διευκόλυνση του επιχειρείν, καθώς και οι δυνατότητες αύξησης των εξαγωγών των ελληνικών επιχειρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ