Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Λανσάρεται σαν παράγοντας σταθερότητας για την αστική διαχείριση

Συστάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ να αμβλύνει και τις τελευταίες αιχμές της ρητορικής του, απευθύνει ο Φ. Κουβέλης, χαιρετίζοντας σε κάθε περίπτωση τη μετατόπισή του «σε θέσεις ρεαλιστικές, μετριοπαθέστερες από το παρελθόν». Σε συνέντευξή του στο «Βήμα», ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εμμέσως επιβεβαιώνει τη ρότα που έχει χαράξει προς την Κουμουνδούρου, φιλοτεχνώντας για το κόμμα του προφίλ «παράγοντα σταθερότητας», απαραίτητου σε μια κυβέρνηση αστικής διαχείρισης με «προοδευτικό» προσωπείο.

«Η ΔΗΜΑΡ δεν ετεροκαθορίζεται, δεν διαλύεται, όπως θα εύχονταν πολλοί, δεν διαχέεται σε άλλα κόμματα. (...) Το κόμμα μας θα διατηρήσει την πολιτική και οργανωτική αυτοτέλειά του, θα ανασυγκροτηθεί και θα συμβάλει, μέσα από προγραμματικές συμφωνίες και συμπτώσεις, στη διαμόρφωση μιας προοδευτικής κυβερνητικής λύσης», αναφέρει.

Για πολλοστή φορά υποστηρίζει ότι στη βάση της εφαρμοζόμενης σήμερα πολιτικής δεν μπορεί να υπάρξουν «πολιτικές συνεννοήσεις, συναινέσεις και συμπτώσεις», για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επαναλαμβάνει, αναφερόμενος στον Σπ. Λυκούδη και τη βουλευτική του έδρα, ότι «οι έδρες Επικρατείας ανήκουν στα κόμματα» και πως «οι αξίες που ο ίδιος (σ.σ. ο Σπ. Λυκούδης) έχει δεν του επιτρέπουν να αντιμετωπίζει το θέμα της βουλευτικής έδρας με τον τρόπο που το αντιμετωπίζει».

Τέλος, μπροστά στο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ που αρχίζει την ερχόμενη βδομάδα δηλώνει ότι αν οι σύνεδροι το θελήσουν θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ