Πέμπτη 31 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Οταν η αλήθεια και η δύναμη του περιεχομένου ενός έργου τέχνης αγγίζει τα όρια του αριστουργήματος, τότε, η λιτότητα των μέσων της μορφής, όχι μόνο δεν εμποδίζει, αλλά υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο την ανάδειξή του. Αυτό το αποτέλεσμα κατάφεραν να προσφέρουν στους παρευρισκόμενους τα τρία νέα παιδιά που ερμήνευσαν αποσπάσματα του έργου του Μπρεχτ, «Μέρες Κομμούνας», στο καλλιτεχνικό μέρος του προγράμματος της εκδήλωσης. Ο Ιάκωβος Μελισουργός, ο Κώστας Σταματόπουλος και η Βασιλεία Παπαρήγα, με «όχημα» το λόγο του Μπρεχτ, τις υποβλητικές, θεατρικές φωνές τους και καλυμμένοι πίσω από το πανί προβολής στο οποίο προβάλλονταν γκραβούρες και φωτογραφίες από το μεγαλειώδες ιστορικό γεγονός, «μετέφεραν» τους θεατές, πια, 130 χρόνια πριν, στα οδοφράγματα του Παρισιού.

Ανάμεσα στις σκηνές του έργου, παρεμβάλλονταν κείμενα με το χρονικό της εξέγερσης, τα οποία επιμελήθηκε και διάβασε ο Θανάσης Παπαρήγας, ο οποίος επιμελήθηκε και τα σλάιντ της παράστασης. Οπως δήλωσε στο «Ρ» ο Κ. Σταματόπουλος, το ζωντανό έργο του Μπρεχτ περιγράφει με μοναδικό τρόπο τις μέρες της Κομμούνας, την πρώτη «έφοδο στον ουρανό». Και πρόσθεσε, πως το έργο αυτό εμπνέει τους νέους αγωνιστές.

Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια του αγώνα, ερμηνευμένα από την αισθαντική φωνή της Ειρήνης Σακουλή και τον Πλωτίνο Μικρομμάτη στο πιάνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ