Πέμπτη 31 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΤΡΟΠΗ ΑΧΕΛΩΟΥ
Εργο ζωής για τη Θεσσαλία

«Η εκτροπή του Αχελώου είναι έργο ζωής, πολλαπλής αναπτυξιακής και περιβαλλοντικής σημασίας για τη Θεσσαλία». Το μήνυμα αυτό, της επιτακτικής ανάγκης υλοποίησης του έργου εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου, μετέφεραν τα μέλη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής για την Εκτροπή του Αχελώου (ΠΑΣΕ) σε εκπροσώπους του Ευρωκοινοβουλίου, με τους οποίους συναντήθηκαν χτες στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκονται από την Τρίτη ύστερα από πρόσκληση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ. Μέλη της ΠΑΣΕ που βρίσκονται στις Βρυξέλλες είναι οι: Στ. Πατραμάνης, νομάρχης Τρικάλων - πρόεδρος της ΠΑΣΕ, Κώστας Γκούμας, τέως πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ - γραμματέας της ΠΑΣΕ, Π. Ηλιάδης, πρόεδρος ΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας-Δυτικής Θεσσαλίας, Κ. Καλόγηρος, πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ, Αθ. Κουτάλος, εκπρόσωπος της Εταιρείας Θεσσαλικών Μελετών, Β. Αναγνωστόπουλος, νομάρχης Καρδίτσας, Χρ. Τέγος, δήμαρχος Καρδίτσας, Κ. Τζανακούλης, δήμαρχος Λάρισας, Γ. Σπαθής, δήμαρχος Τρικάλων.

Στις συναντήσεις που είχαν με ευρωβουλευτές των ελληνικών πολιτικών κομμάτων, τα μέλη της ΠΑΣΕ υπογράμμισαν ότι η Θεσσαλία απειλείται με απερήμωση και το έργο της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου πρέπει να γίνει άμεσα καθώς αποτελεί διέξοδο αφού θα εμπλουτίσει τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής με 600 εκατομμύρια κυβικά νερό. Παράλληλα ευχαρίστησαν την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την πρόσκληση που τους έκανε.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκαν με τον Γιάννη Πατάκη, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, ο οποίος τόνισε ότι το ζήτημα της μη υλοποίησης του έργου είναι πολιτικό καθώς η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση ευθύνεται γι' αυτό, προσθέτοντας παράλληλα ότι οι ενέργειες της ΠΑΣΕ και των μαζικών φορέων της Θεσσαλίας για την εκτροπή του Αχελώου πρέπει να ενταθούν.

Ο Γ. Κατηφόρης, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στη συνάντηση που είχε με την ΠΑΣΕ, για να αποποιηθεί τις κυβερνητικές ευθύνες είπε ότι οι αγρότες πρέπει να αλλάξουν καλλιέργειες και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Συναντήσεις επίσης έγιναν με τους ευρωβουλευτές της ΝΔ Γ. Δημητρακόπουλο, Γ. Μαρίνο και Χρ. Κόλλια, του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνο, του ΔΗΚΚΙ Δ. Κουλουριάνο και Μ. Μπακόπουλο. Σήμερα στις 3 το μεσημέρι τα μέλη της ΠΑΣΕ θα συναντηθούν με την επίτροπο της χώρας μας στην ΕΕ, Αννα Διαμαντοπούλου, και στις 5 το απόγευμα με τη μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ