Πέμπτη 31 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ
Να μείνει «στα χαρτιά»

Τη στήριξη και συμμετοχή του στις προσπάθειες της Επιτροπής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη, ώστε ο τρομονόμος να μείνει «στα χαρτιά», εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Βύρωνα.

Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «αν δεν αντιδράσουμε αποφασιστικά, μας περιμένουν "μαύρες μέρες"». «Αλλωστε - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση - δεν είναι η πρώτη φορά που η λαϊκή πάλη καταργεί νόμους, ακυρώνει σχέδια, ανατρέπει καταστάσεις και επιβάλλει το δίκιο της». Στην κατεύθυνση αυτή δηλώνει πως πορεύεται και ο δήμος βύρωνα.

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κεφαλλονιάς - Ιθάκης, το οποίο σε ψήφισμα της γενικής του συνέλευσης καταγγέλλει «το φασιστικής έμπνευσης τερατούργημα που κατασκευάζει η κυβέρνηση, κατ' εντολή των ΗΠΑ» και δηλώνει πως «δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες». Στο ίδιο ψήφισμα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κεφαλλονιάς - Ιθάκης καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να καταδικάσουν το τερατούργημα, καθώς «η μόνη υπερδύναμη είναι ο λαός και όταν ο λαός θέλει, μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω».

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης για την καταπάτηση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος, κάθε έννοιας προσωπικής ζωής και αξιοπρέπειας, πρέπει να πέσει στο κενό. Πρέπει να βρει μπροστά της κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, κάθε νέο που θέλει να ονειρεύεται και να εκφράζεται ελεύθερα». Αυτό υπογραμμίζουν 13 φοιτητικοί σύλλογοι που συνυπογράφουν διακήρυξη κατά του «τρομονόμου».

Πρόκειται για τους συλλόγους φοιτητών Νομικού, Οικονομικού Νομικής, Μαθηματικού, Παντείου, Βιολογικού, Φυσικού, Πανεπιστημίου Πειραιά, Νηπιαγωγών, ΕΜΜΕ, δασκάλων, πολιτικών μηχανικών, ΤΕΜΦΕ, ΑΣΟΕΕ.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι αναφέρουν ότι ο «τρομονόμος» στοχεύει στην πάταξη οποιασδήποτε μορφής αντίδρασης και πάλης ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα. Εχει σκοπό να χτυπήσει εκείνους που αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή, μια καλύτερη παιδεία, για ένα καλύτερο αύριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ