Πέμπτη 31 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝοπτικές διαδικασίες

Με συνοπτικές διαδικασίες του τύπου «ελάτε, ψηφίστε, τελειώσαμε» και με την παρουσία του «αριστερού» γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Θ. Βασιλόπουλου, πραγματοποιήθηκε προχτές το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, η «εκλογοαπολογιστική» συνέλευση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς.

Πρωταγωνιστές σ' αυτή τη συνέλευση - παρωδία, ήταν τόσο η πρόεδρος όσο και η γενική γραμματέας του σωματείου (συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΝ) αλλά και ο εν λόγω συνδικαλιστής της Ομοσπονδίας που ανέχτηκε - αν δεν καθοδηγούσε - αυτή τη διαδικασία, παρά τις αντιδράσεις εργαζόμενων. Εντονη, ήταν η αντίδραση και του παρευρισκόμενου γενικού γραμματέα του ΕΚ, που κατήγγειλε τις διαδικασίες σαν παράνομες και έξω από δημοκρατικές συνδικαλιστικές πρακτικές και του νόμου 1264, που θυμίζουν εποχές Μακρηθεοδωρισμού και Καρακίτσων στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Ομως το αυτί των συνδικαλιστών του ΣΥΝ «δεν ίδρωσε», ενώ και η δικαστική αντιπρόσωπος (για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής) δεν έκανε δεκτή ένσταση που κατέθεσαν συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ για το ζήτημα των συνοπτικών διαδικασιών που ακολουθήθηκαν με το κλείσιμο του μητρώου μελών (απαγόρευση νέων εγγραφών) και για το ότι δεν έγινε σχεδόν καθόλου οικονομικός απολογισμός. Ετσι, στα γρήγορα τα «κουκούλωσαν» χωρίς να επιτρέψουν να μιλήσει κανένας άλλος προκηρύσσοντας εκλογές για τις 7 Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ