Πέμπτη 31 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σε δίκη για την αγωνιστική δράση τους

Δικάζονται σήμερα 18 εργάτες για τη συμμετοχή τους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Κατηγορούμενοι σέρνονται σήμερα στο δικαστήριο της Θεσσαλονίκης 18 μέλη του Συνδικάτου Πωλητών - Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας, γιατί συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις του συνδικάτου στην εταιρία «Λυμπερόπουλος», διαμαρτυρόμενοι για τις αντικανονικές απολύσεις συναδέλφων τους.

Η ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων εντείνεται έτσι ενόψει και της επιμονής της κυβέρνησης για την ψήφιση του τρομονομοσχεδίου, με στόχο το αλυσοδέσιμο του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και την πλήρη υποταγή του στην εκμεταλλευτική ασυδοσία του κεφαλαίου.

«Ο σκευωρός Λυμπερόπουλος μαζί με άλλους έστησαν ολόκληρη βιομηχανία μηνύσεων για να κάμψουν το φρόνημα των εργαζομένων», τόνισε σε δήλωσή του στο «Ρ» για τη σημερινή δίκη ο Σπύρος Ράλλης, γραμματέας της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών. Υπογράμμισε επίσης ότι «στους κατηγορούμενους συμπαραστέκεται ολόκληρος ο κλάδος των εμφιαλωμένων και αυτό θα αποδειχθεί και από τη μαζική παρουσία εργαζομένων του κλάδου έξω από το Δικαστικό Μέγαρο σήμερα». Ως γνωστόν, ολόκληρος ο κλάδος έχει κηρύξει σήμερα γενική στάση εργασίας.

«Εχουμε ακόμα», τόνισε ο Σ. Ράλλης, «την αμέριστη συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου και σήμερα στη δίκη θα καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης ο πρόεδρος και ο γ. γραμματέας του ΕΚΘ. Εμείς αντιμετωπίζουμε πάντα τις προκλήσεις αυτές εργοδοτών - κυβέρνησης με συσπείρωση και αγώνα. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Θα συμπαρασταθούμε με όλα τα μέσα στους κατηγορούμενους συναδέλφους».

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η Γραμματεία της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη καταγγέλλει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, εκφράζει τη συμπαράσταση στους διωκόμενους συνδικαλιστές, καταγγέλλει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και την προσπάθεια καταστολής και συκοφάντησης του συνδικαλιστικού κινήματος και καλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη να αντισταθεί στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, στην ποινικοποίηση κάθε πολιτικής και συνδικαλιστικής δραστηριότητας που μεθοδεύεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδίκες τρομοκράτησης των εργαζομένων (2006-02-17 00:00:00.0)
Τετράωρη στη «Μαλαματίνα» (2003-01-14 00:00:00.0)
Αναβολή δίκης συνδικαλιστών στα ποτά (2002-01-11 00:00:00.0)
Κατηγορούμενη είναι η κυβέρνηση και η πολιτική της (2001-07-08 00:00:00.0)
Συλλήψεις εργατών και απαγορεύσεις! (2000-06-09 00:00:00.0)
Δικαστικά ενάντια στην απεργία (2000-02-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ