Κυριακή 8 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατηγορούμενη είναι η κυβέρνηση και η πολιτική της

Εντονες είναι και οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών. Ο Αντρέας Ζαζόπουλος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, που διώκεται μαζί με τ' άλλα έξι στελέχη του ΠΑΜΕ, μας δήλωσε: «Η επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων της εργατικής τάξης, των λαϊκών αγώνων, δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Στις μέρες μας όμως παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, μπροστά στον πανικό που έχει καταλάβει το κεφάλαιο και τα πολιτικά του πιόνια, εξαιτίας του ξεσηκωμού της εργατικής τάξης, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που σήμερα επιβάλλεται διά πυρός και σιδήρου.

Η εργατική τάξη βρίσκεται και θα βρίσκεται σε ένα διαρκή πόλεμο με το κεφάλαιο και τους εκφραστές του. Σ' αυτόν τον πόλεμο ο καθένας χρησιμοποιεί τα δικά του όπλα. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τη βία, την τρομοκρατία, τον αυταρχισμό, τους τρομονόμους, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που της παρέχει το σάπιο σύστημα που υπηρετεί. Εμείς αντιτάσσουμε την ενότητα, τον αγώνα μας και κάθε μορφή πάλης που έχει να επιδείξει το συνδικαλιστικό κίνημα, στη μακρόχρονη αγωνιστική του πορεία.

Από αυτές τις μορφές πάλης όχι μόνο δεν παραιτούμαστε, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να τις διευρύνουμε. Το απαιτεί το σήμερα και το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας, το σήμερα και το αύριο του λαού και του τόπου. Αυτή είναι η απάντηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, σε όσους προσπαθούν να το στριμώξουν στη γωνιά για να διευκολύνουν την επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας».

Με δήλωσή του ο Σπύρος Κότσιας, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της διοίκησης της ΓΣΕΕ, σημειώνει: «Η συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εργασίας στις 5 Απρίλη από εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν για τα μέτρα της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό, ενεργοποίησε τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, με αποτέλεσμα να διώκονται στελέχη της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ. Καταδικάζω την ενέργεια αυτή της κυβέρνησης η οποία εντάσσεται στα πλαίσια πολιτικής που εφαρμόζει, για εκφοβισμό των εργαζομένων και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης».

O Σπύρος Ράλλης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και γγ της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, στη δήλωσή του τονίζει: «Και στον κλάδο μας για 15 χρόνια τώρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ανάλογες επιθέσεις. Συνεχώς μας σέρνουν στα δικαστήρια. Τελευταίο κρούσμα στου "Γεωργιάδη", όπου αντιμετωπίσαμε τα ΜΑΤ. Ομως ένα είναι σίγουρο: η επιδιώξεις της κυβέρνησης δε θα περάσουν. Τα στελέχη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος δεν είναι κατηγορούμενοι. Αυτοί που πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο είναι η κυβέρνηση, η αυταρχική και αντιλαϊκή πολιτική της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ