Κυριακή 8 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΟΒΑ
Κόντρα στην «ιερή συμμαχία»

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την αποστολή του ΚΚΕ στη διαδήλωση της 21ης Ιούλη

Εκτός συνόρων, αλλά εντός πεδίου, «μεταφέρουν» τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι, οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις και οι κομμουνιστές της χώρας μας. Από τις 20-22 Ιούλη θα βρίσκονται στη Γένοβα όπου θα διαδηλώσουν μαζί με τα ταξικά τους αδέλφια από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο με αφορμή τη Σύνοδο των επτά πλουσιοτέρων χωρών και της Ρωσίας, που καθιερώθηκε να αναφέρεται σαν «G8». Εχοντας νωπή ακόμα την εμπειρία από τους μεγάλους αγώνες που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, πάνε στις διαδηλώσεις της Γένοβα, γνωρίζοντας ότι ο αγώνας τους είναι ένα κομμάτι από τον αγώνα που διεξάγει η εργατική τάξη όλων των χωρών του κόσμου, ενάντια στην εξουσία των πολυεθνικών και των πολιτικών τους εκπροσώπων.

Οτι είναι μόνο ένα «επεισόδιο», στην παγκόσμια αναμέτρηση ανάμεσα σ' αυτούς που κατέχουν τα μέσα παραγωγής και που ληστρικά λυμαίνονται τον «πλούτο των εθνών» και σ' αυτούς που παράγουν αυτό τον ανεξάντλητο πλούτο με την εργατική τους δύναμη. Πάνε στη Γένοβα, πιστεύοντας ότι είτε απέναντί σου έχεις τον Σημίτη, είτε τον Μπλερ, είτε τον Μπους το νεότερο, πάντα απέναντί σου έχεις την ίδια πολιτική. Είτε οι «G8» συζητούν και αποφασίζουν για τα ασφαλιστικά συστήματα, είτε για τα χρέη του τρίτου κόσμου, είτε ακόμα και για τα ζητήματα της υγείας, ο στόχος τους παραμένει ένας: πώς θα απομυζήσουν λαούς και χώρες, πώς θα περιορίσουν τα εισοδήματα των εργαζομένων για να τα παραδώσουν στα θησαυροφυλάκια της παγκόσμιας χρηματιστηριακής ολιγαρχίας.

Πάνε στη Γένοβα, ξέροντας πολύ καλά ότι απέναντί τους θα βρούνε πάνοπλες τις ιταλικές αστυνομικές δυνάμεις, που σε τίποτα δε διαφέρουν από τα ΜΑΤ του Μαξίμου, τα ίδια αφεντικά φυλάνε. Πάνε στη Γένοβα να διαδηλώσουν, όπως το έκαναν έξω από τις βάσεις του Αβιάνο, όπως το έκαναν -και συνεχίζουν να το κάνουν- στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στο Ακτιο, γιατί ο ιμπεριαλισμός είναι ένας, στο ίδιο αφεντικό ανήκουν οι βόμβες -και τα εργοστάσια κατασκευής τους- που έπεσαν στα Βαλκάνια.

Οι Ελληνες κομμουνιστές, οι εργαζόμενοι, το ΠΑΜΕ, θα διαδηλώσουν στη Γένοβα έχοντας ξεκάθαρο, ότι με αυτή τη νέα «ιερή συμμαχία» των «G8», μπορείς μόνο να συγκρούεσαι και να πολεμάς. Δεν μπορείς να «διαπραγματεύεσαι», πολύ περισσότερο δεν μπορείς να συνδιαχειρίζεσαι τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής της.

Το ΚΚΕ έχει καλέσει με ανακοίνωσή του σε μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση για να δοθεί αντάξια απάντηση στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Το μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αναχωρεί την Πέμπτη 19 Ιούλη για Πάτρα και Ηγουμενίτσα και στη συνέχεια με πλοίο για την Αγκόνα. Θα διαδηλώσει στη Γένοβα το μεσημέρι του Σαββάτου 21 Ιούλη. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω των κομματικών οργανώσεων μέχρι και αύριο Δευτέρα και στα τηλέφωνα: 25.92.215, 25.92.217, 52.82.572 (για την ΚΟΑ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ετοιμάζει αντιμετώπιση χούλιγκανς στους διαδηλωτές της Συνόδου Κορυφής (2001-09-08 00:00:00.0)
Ηρωική συμμετοχή Ελλήνων ΑμΕΑ (2001-07-26 00:00:00.0)
Ακόμη «χορεύει» στο ρυθμό της Γένοβας (2001-07-26 00:00:00.0)
Η μάχη κερδήθηκε, συνεχίζουμε... (2001-07-24 00:00:00.0)
Αόριστα ευχολόγια (2001-07-24 00:00:00.0)
Εντονος προβληματισμός για τις αναμενόμενες διαδηλώσεις (2001-06-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ