Κυριακή 8 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΟΥΔΙ
Η Αθήνα έχει απόλυτη ανάγκη το πάρκο

Συγκέντρωση αύριο στις 8 μ.μ στη θέση «Ρυθμός»

Μεγάλη συγκέντρωση για να γίνει πάρκο η έκταση των 965 στρεμμάτων στο Γουδί γίνεται αύριο στις 8 μ.μ. στη θέση «Ρυθμός» της περιοχής.

Τη συγκέντρωση διοργανώνουν η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδί, η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», η «Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου» και άλλες δημοτικές και οικολογικές κινήσεις και σύλλογοι. Καλούν όλους τους Αθηναίους να συμμετάσχουν μαζικά και να απαντήσουν στα σχέδια για τσιμεντοποίηση της περιοχής.

«Σήμερα, γινόμαστε μάρτυρες μεθοδικών δημοσιευμάτων με εμπνευστή παρασκηνιακές μεθοδεύσεις επιχειρηματικών ομίλων, για τσιμεντοποίηση του χώρου των 965 στρεμμάτων στο Γουδί», επισημαίνει η «Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου». Και θέτει πέντε καίρια αιτήματα, τα οποία πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν:

- Ενιαίο πάρκο υψηλού πρασίνου στα 965 στρέμματα, ανοιχτό στο λαό και στη νεολαία.

- Αμεση απομάκρυνση όλων των στρατοπέδων.

- ΟΧΙ εκχωρήσεις σε επιχειρηματικά συμφέροντα στα 49 στρέμματα και στο χώρο του «Ρυθμού» από το Δήμο του Ζωγράφου.

- ΟΧΙ στην τσιμεντοποίηση και στον τεμαχισμό του χώρου με πρόσχημα τα Ολυμπιακά Εργα.

- ΟΧΙ σε ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια διαχείρισης του χώρου των 965 στρεμμάτων.

Η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» καταγγέλλει την επιχειρούμενη επιβολή των σχεδίων τσιμεντοποίησης και καταστροφής του πάρκου. «Με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ένας από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου κινδυνεύει με καταστροφή. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παραχωρήσει δημόσια περιουσία για ένα τέτοιο έργο».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «η κυβέρνηση και οι Δήμοι Αθηναίων, Ζωγράφου και Παπάγου έχουν υποχρέωση όχι μόνο να μη μειωθούν οι κοινόχρηστοι χώροι και το πράσινο σε μια περιοχή που ασφυκτιά από το μπετόν, το νέφος και το κυκλοφοριακό, αλλά αντίθετα να αυξήσουν το πράσινο του Λεκανοπεδίου και να σταματήσουν να αποθρασύνουν τους κερδοσκόπους που επιβουλεύονται και τους τελευταίους ελεύθερους χώρους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ