Κυριακή 8 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Παράνομοι ΝΑΤΟ-ένοχοι

Κατά τη ναζιστική επιδρομή της τότε «νέας τάξης» στήθηκε το δικαστήριο της Λειψίας. Κατηγορούμενος ο Γκεόργκι Ντιμιτρόφ, για την οργάνωση, τάχα του εμπρησμού του Ράιχσταγκ.

Κατηγορούμενος, τώρα από τους ΝΑΤΟικούς επιδρομείς της σύγχρονης «νέας» τάξης κατά της πατρίδας του, ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Κοινό σημείο αναφοράς, η αντίστασή τους κατά των στημένων δικών και η ανατροπή του κατηγορητηρίου.

Ο Γκεόργκι Ντιμιτρόφ που για να υποστηρίξει τον εαυτό του και τις ιδέες του έμαθε γερμανικά μέσα στις γερμανικές φυλακές όχι μόνο ξετίναξε τους κατηγόρους του, αλλά και από κατηγορούμενος έγινε κατήγορος του ναζισμού. Και με τη διεθνή λαϊκή συμπαράταξη, της εποχής, αθωώθηκε, κάνοντας να λυσσάξει από μίσος και χολή, ο χιτλερικός στρατάρχης της αεροπορίας Χέρμαν Γκέρινγκ, που, θρασύδειλος όπως ήταν, αυτοκτόνησε με υδροκυάνιο όταν έφτανε στην καταδίκη της Νυρεμβέργης.

Στη σύγχρονη πραγματικότητα, οι θύτες της ΝΑΤΟικής βαρβαρότητας κατά του γιουγκοσλαβικού λαού, με την παραπομπή του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στη σκευωρία δίκης της Χάγης, προσπαθούν να καλύψουν το ιστορικό έγκλημά τους που συνεχίζεται με τη συστηματική υπονόμευση της σταθερότητας στα Βαλκάνια. Και ένοχοι αυτοί, για τα σωρευτικά εγκλήματα της «νέας τάξης» κατά της ανθρωπότητας, πρέπει να κατάλαβαν, κατά την εναρκτήρια δωδεκάλεπτη συνοπτική διαδικασία, για τη στάση που θα τηρήσει ο σιδηροδέσμιος δεσμώτης τους, αποκαλύπτοντας το ρόλο τους: «Είσθε παράνομοι» τους πέταξε κατάμουτρα, φέροντας σε αμηχανία τις ερυθρόμαυρες τηβέννους των δικαστών του.

Είχαν προσπαθήσει, πριν την απαγωγή του, να καλλιεργήσουν το ενδεχόμενο ότι μπορεί και να αυτοκτονούσε, μπροστά στο άγχος της παραπομπής και της δίκης, ή και να τον «αυτοκτονήσουν» όπως έκαναν και με δικούς μας αγωνιστές που «εκπαραθύρωναν». Τους αποστόμωσε, λέγοντας: - Θα βγω γερός από τη φυλακή τους προειδοποίησε, υπονοώντας τη μεταβολή του ρόλου, μεταξύ κατηγορουμένου και των κατηγόρων του, στην προβλεπόμενη πολύμηνη ΝΑΤΟική στημένη δικαστική επιχείρηση.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ