Κυριακή 8 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να σταματήσουμε την τσιμεντοποίηση στο Γουδί

«Οι επόμενες δημοτικές εκλογές δίνουν την ευκαιρία στο λαό να τιμωρήσει όλους αυτούς που με την πολιτική τους υποβαθμίζουν καθημερινά την ποιότητα της ζωής του. Να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που συναίνεσαν και δεν αντιστάθηκαν σε αυτή την πολιτική», σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΚΟΑ

Με μια ανακοίνωση καταπέλτη, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, καταγγέλλει την κυβέρνηση που με πρόσχημα τούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, επιχειρεί να καταστρέψει ολοκληρωτικά το πάρκο στο Γουδί. Παράλληλα, καλεί τους Δήμους Αθηναίων, Ζωγράφου, Παπάγου και Ν. Ψυχικού, να μη συναινέσουν σε αυτή την καταστροφή και να οργανώσουν την πάλη των δημοτών τους για μια καλύτερη ζωή. Σημειώνει δε, ότι οι επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές είναι μια ευκαιρία να τιμωρήσουν όλους αυτούς που με την πολιτική τους υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της Αθήνας και των όμορων δήμων.

Συγκεκριμένα, ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ, έχει ως εξής:

«Η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, καταγγέλλει την κυβέρνηση στον αθηναϊκό λαό για την επιχειρούμενη ολοκληρωτική καταστροφή του πάρκου στο Γουδί. Ηδη με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 έχει αποφασιστεί να χωροθετηθούν στους ελεύθερους χώρους αθλητικές εγκαταστάσεις 15.000 θέσεων για το άθλημα του μοντέρνου πεντάθλου, γήπεδο 5.500 θέσεων μπάμπιγκτον (!!!) και η έδρα της Ανώνυμης Εταιρείας 2004, σε καινούρια κτίρια. Υπάρχουν ακόμη σχέδια για να κατασκευαστούν το Ασκληπιείο Ιδρυμα, η Στρατιωτική Ακαδημία, νέο νοσοκομείο και κτίρια υπουργείων. Μαζί με τις υπάρχουσες χρήσεις (κτίριο ΕΚΑΒ επιφάνειας 6.700 τμ, Ιατρική Βιβλιοθήκη, Κέντρο Ιατρικής Τεκμηρίωσης και το Ψυχιατρικό Χωριό) θα πρόκειται για τρομακτική δόμηση που καταστρέφει κάθε έννοια πάρκου στην περιοχή, όταν είναι γνωστό ότι η Αθήνα και οι όμοροι δήμοι, ασφυκτιούν από μπετόν και την έλλειψη κοινόχρηστων χώρων πρασίνου.

Η πρόταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να της παραχωρηθεί έκταση 200 στρ. για να χτίσει το ποδοσφαιρικό της γήπεδο και να έχει τη χρήση της δημόσιας γης, ολοκληρώνει το έγκλημα που συντελείται. Η συνηγορία στο αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟ από 35 βουλευτές της ΝΔ, δείχνει και τη γενικότερη κατεύθυνση του κόμματος αυτού στα ζητήματα των δημόσιων χώρων και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ενώ και στελέχη του ΣΥΝ συνωστίζονται στην παραπάνω λογική, υποστηρίζοντας τη γνωστή μελέτη του Πολυτεχνείου, που στο θέμα της διαχείρισης του χώρου υποδεικνύει να γίνει Ανώνυμη Εταιρία και μιλάει συγκεκριμένα για ανταποδοτικότητα, εισιτήρια για το λαό και ενοικιάσεις χώρων σε επιχειρηματίες προκειμένου να υπάρχουν έσοδα, ενώ δεν αναφέρεται καθόλου σε κρατική επιχορήγηση.

Είναι γνωστή η τακτική των καπιταλιστών να ζητούν δημόσιο χώρο για να γίνουν δήθεν δωρητές και ευεργέτες. Την τακτική αυτή την είδαμε με την καταστροφή του Πάρκου Ελευθερίας για να χτιστεί το Μέγαρο Μουσικής με τους βοηθητικούς χώρους, τη βλέπουμε με την καταστροφή του Πάρκου Ριζάρη για την κατασκευή του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, τη βλέπουμε με την καταστροφή του Πεδίου του Αρεως, με την επέκταση των εγκαταστάσεων του Πανελληνίου κ.ά.

Ηρθε η ώρα να βάλουμε φραγμό στην ολοένα και μεγαλύτερη υποβάθμιση της ζωής των εργαζομένων στο Λεκανοπέδιο.

Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να παραχωρήσει ούτε ένα μέτρο ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων στον οποιοδήποτε.

Αντίθετα, είναι ανάγκη η κυβέρνηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να διαθέσουν περισσότερα κονδύλια για να αυξήσουν τους κοινόχρηστους χώρους και το πράσινο.

Το ΚΚΕ καλεί τους Αθηναίους μέσα από τις μαζικές τους οργανώσεις να παλέψουν για να σταματήσει η υποβάθμιση της ζωής τους.

  • Για να μην παραχωρηθεί κανένας χώρος του Πάρκου για έργα και εγκαταστάσεις του 2004.
  • Για να απομακρυνθούν τα στρατόπεδα και να διευκολυνθεί η πρόσβαση των κατοίκων στο Πάρκο.
  • Μετατροπή του χώρου σε μητροπολιτικό Πάρκο για τους Αθηναίους.
  • Καλεί τους Δήμους Αθήνας, Ζωγράφου, Παπάγου και Ν. Ψυχικού που στην περιοχή τους βρίσκεται ο χώρος αυτός να μη συναινέσουν στην καταστροφή που σχεδιάζει η κυβέρνηση και να οργανώσουν την πάλη των δημοτών τους για μια καλύτερη ζωή.

Οι επόμενες δημοτικές εκλογές δίνουν την ευκαιρία στο λαό να τιμωρήσουν όλους αυτούς που με την πολιτική τους υποβαθμίζουν καθημερινά την ποιότητα της ζωής τους. Να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που συναίνεσαν και δεν αντιστάθηκαν σε αυτή την πολιτική. Να ενισχύσουν αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια πρωταγωνίστησαν στους αγώνες μαζί με το λαό για μια Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία του λαού και όχι του μεγάλου κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ