Πέμπτη 31 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νοθείες στις εκλογές της ΕΤΕ/ΔΕΗ

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» καταγγέλλει την τακτική ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ

Βία και νοθεία εκδηλώνεται από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στις εκλογές της Ενωσης Τεχνικών ΔΕΗ - που άρχισαν χτες και ολοκληρώνονται σήμερα - με τη μεταφορά ψηφοφόρων από άλλα σωματεία. Προβλέπεται ότι πάνω από 1.500 μέλη θα διπλοψηφίσουν, καθώς οι παρατάξεις αυτές εκδίδουν συνέχεια ομαδικούς εκλογικούς καταλόγους, ακόμα και κατά τη διάρκεια αρχαιρεσιών σε αρκετά εκλογικά τμήματα, μάλιστα και με την ανοχή των δικαστικών αντιπροσώπων, παραβιάζοντας το νόμο 1264.

Σε ανακοίνωση της παράταξης «Αγωνιστική Συνεργασία» σημειώνεται: «Βλέποντας την ανταπόκριση των εργαζομένων στο κάλεσμα για υπερψήφιση της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" (στηρίζεται από την ΕΣΑΚ), η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ έχασαν την ψυχραιμία τους και προσπαθούν με όλα τα μέσα, θεμιτά και αθέμιτα, και τους μηχανισμούς που διαθέτουν να κρατήσουν τις καρέκλες τους, για να συνεχίσουν το βρώμικο έργο που ανέλαβαν, με το ξεπούλημα του Ασφαλιστικού και τη διάλυση της ΔΕΗ, διαλύοντας συγχρόνως και ό,τι έχει μείνει όρθιο στο συνδικαλιστικό κίνημα στο χώρο.

Οι ενέργειές τους δε θα μείνουν αναπάντητες. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ θα απαντήσουν με τη μαζική συμμετοχή τους στις εκλογές και την υπερψήφιση της "Αγωνιστικής Συνεργασίας", αλλά και μετά τις εκλογές με τη δημιουργία επιτροπών αγώνα σε κάθε χώρο δουλιάς και ανάπτυξη των αγώνων όπως έκαναν και στις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ