Παρασκευή 1 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρόταση για αγώνες

Πρόταση για αγώνες και συνέχιση των κινητοποιήσεων κατέθεσε χτες στην ολομέλεια της ΓΣΕΕ η παράταξη της ΔΑΣ με την οποία κάλεσε τη διοίκηση να αποφασίσει:

1. Να κηρύξει νέα 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία, μέσα στον Ιούνη. Να καλέσει ταυτόχρονα την Εργατική Τάξη σε επιφυλακή ώστε να μην έχει η κυβέρνηση περιθώριο αιφνιδιασμού.

2. Να συντονιστούν Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες για αγωνιστικές πρωτοβουλίες όπως απεργίες, στάσεις εργασίας, συλλαλητήρια.

3. Να αναπτυχθούν από κοινού με ΕΒΕ και αγρότες ανάλογες πρωτοβουλίες.

4. Στη διάρκεια του καλοκαιριού να αναπτυχθούν νέες δραστηριότητες με συγκεντρώσεις στην περιφέρεια και μαζικές διαδικασίες ενημέρωσης.

5. Να ξεκινήσουν από τώρα Γενικές Συνελεύσεις, περιοδείες, συσκέψεις με στόχο τη συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα και Απεργιακών Επιτροπών.

6. Να βρίσκονται τα συνδικαλιστικά όργανα σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή προκειμένου να αποτρέψουν αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης και να μπορούν να συνεδριάσουν άμεσα για ανάληψη αγωνιστικής δράσης.

Ενα τέτοιο πρόγραμμα, που θα απορρίπτει κάθε συμμετοχή στους Κοινωνικούς Διαλόγους και θα αναδεικνύει στο περιεχόμενο τα πραγματικά αιτήματά μας για την Κοινωνική Ασφάλιση, αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για να φτάσει ο αγώνας μέχρι τη νίκη.

Από την πλευρά μας, τόνισε η ΔΑΣ, βέβαια, δεν έχουμε αυταπάτες ότι αυτοί που με τη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας έδωσαν χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση να βγει από την απομόνωση, θα αποδεχτούν ένα τέτοιο πρόγραμμα. Τα «αγωνιστικά τους όρια» είναι περιορισμένα.

Ετσι το βάρος της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων πέφτει στις πλάτες του ΠΑΜΕ που έτσι και αλλιώς αποτέλεσε τη ραχοκοκαλιά των κινητοποιήσεων της προηγούμενης περιόδου.

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα μπορούν με σιγουριά να ακουμπήσουν και να επενδύσουν στη δράση και στον αγώνα του ΠΑΜΕ. Ηδη σε ολόκληρη την Ελλάδα ξεκινά η διοργάνωση μαζικών και μαχητικών συλλαλητηρίων. Ενημερώνονται οι εργαζόμενοι.

Στα μέσα Ιούνη οι οικοδόμοι και οι άλλοι κλάδοι ανεβάζουν τις μορφές πάλης με κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων, στις αρχές Ιούλη η Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις θα πρωτοστατήσουν στην πάλη για την υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, οι ΕΒΕ και οι αγρότες μπορούν και πρέπει να συμπορευτούν με τις προσπάθειες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Οι αγώνες αυτοί εμπλουτίζονται από τη δράση για την υπεράσπιση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών που περνά μέσα από την απόκρουση του περιβόητου «τρομονόμου».

Στον αγώνα αυτό απευθύνουμε πρόσκληση για κοινή δράση με όσους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα της εργατικής τάξης σέβονται τον εαυτό τους και αντιλαμβάνονται τις αρνητικές συνέπειες που γεννά η γραμμή της ταξικής συνεργασίας που ακολουθεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόταση για κινητοποίηση στις 2 του Απρίλη (2009-03-14 00:00:00.0)
Αποφασιστικά - οργισμένα στα συλλαλητήρια (2002-03-14 00:00:00.0)
Με συνέπεια και επιμονή στον αγώνα (2001-06-12 00:00:00.0)
Πρόταση για άμεση κλιμάκωση (2001-05-17 00:00:00.0)
Θερμός Απρίλης ενόψει (2001-03-21 00:00:00.0)
Να συγκληθεί η ολομέλεια της ΓΣΕΕ (2001-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ