Παρασκευή 1 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Μόνο οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα

Από τη χτεσινή στάση στο εργοτάξιο του Μεγάρου Μουσικής
Από τη χτεσινή στάση στο εργοτάξιο του Μεγάρου Μουσικής
Με τη μαζική τους συμμετοχή και την ανυποχώρητη στάση τους οι οικοδόμοι στην ΑΛΦΑ - ΜΠΕΤΟΝ κατάφεραν χτες να εισπράξουν τα χρήματα που τους χρωστά εδώ και δύο βδομάδες η εταιρία.

Χτες το πρωί οι εργαζόμενοι της εταιρίας που δουλεύουν στο εργοτάξιο του Μεγάρου Μουσικής προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας και στη συνέχεια σε κατάληψη του εργοταξίου διεκδικώντας τα δεδουλευμένα. Παρά τις πιέσεις που δέχτηκαν από τον επικεφαλής της εταιρίας, δεν υποχώρησαν και του απάντησαν ότι θα αρχίσουν να δουλεύουν αφού πρώτα πληρωθούν. Ο εργοδότης εισπράττοντας τις αποδοκιμασίες των οικοδόμων στην προσπάθειά του να τους πείσει ότι ποτέ κανένας εργαζόμενος δεν είχε παράπονο από την εταιρεία, τελικά, αναγκάστηκε να πληρώσει τα χρωστούμενα. Οι εργαζόμενοι, έχοντας αντιμετωπίσει ξανά το ίδιο πρόβλημα, έστειλαν το μήνυμα ότι σε περίπτωση που επαναληφθεί το ίδιο γεγονός, τότε η αντίδρασή τους θα είναι ακόμα πιο άμεση και δυναμική.

Αυτή η αγωνιστική στάση των εργαζομένων και το επιτυχές αποτέλεσμά της, αποτελούν τρανταχτό παράδειγμα ότι κάθε πρόβλημα των εργαζομένων δεν μπορεί να λυθεί παρά μόνο με συλλογικό ανυποχώρητο αγώνα. Χαρακτηριστικά, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, του οποίου μέλη της διοίκησης συμπαραστάθηκαν στη χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων, εξέδωσε ανακοίνωση όπου επισημαίνει ότι «από τη σημερινή (εννοεί χτες), και όχι μόνο, εμπειρία να βγάλουμε τα ανάλογα συμπεράσματα, να αποτελέσει μπούσουλα για λύσεις σε σειρά άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, μέχρι και την ανατροπή της αντεργατικής, αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής η οποία θεριεύει την ασυδοσία της εργοδοσίας».

Ακόμα, πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της χτεσινής επίσχεσης εργασίας έγιναν 20 νέες εγγραφές στο Συνδικάτο Οικοδόμων, γεγονός που δείχνει ότι η διαδικασία συσπείρωσης των εργαζομένων στις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις γίνεται μόνο όταν τα συνδικαλιστικά στελέχη βρίσκονται δίπλα τους, στους χώρους δουλιάς τους - εκφράζοντας τα συμφέροντά τους - και όχι στα τραπέζια του «διαλόγου» με το κεφάλαιο και την κυβέρνηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν παζαρεύουν το δίκιο τους (2005-11-23 00:00:00.0)
Εσπασαν ξανά το μπλόκο (2005-11-16 00:00:00.0)
Αγώνας μέχρι να πληρωθεί και ο τελευταίος (2005-01-14 00:00:00.0)
Αφού θησαύρισαν, τώρα δεν πληρώνουν μεροκάματα! (2004-10-16 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για τα μεροκάματά τους (2004-02-11 00:00:00.0)
Είκοσι απολύσεις στην ΑΛΤΕ (2002-12-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ