Σάββατο 18 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Το Συνδικάτο των Μηχανοδηγών (GDL) στη Deutsche Bahn, τους γερμανικούς σιδηρόδρομους, προχωράει σε 48η απεργία από σήμερα ως τα ξημερώματα της Δευτέρας. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αυξήσεις 5% στους μισθούς και μείωση κατά δύο ώρες τη βδομάδα εργασίας, πράγμα που δε δέχεται η διοίκηση της επιχείρησης . Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται συχνές απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς οι διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία έχουν αποβεί άκαρπες.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο 44χρονος Χάντερ Μπάιντεν, ο νεαρότερος από τους δύο γιους του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, απεβλήθη χτες από το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς επιβεβαιώθηκε η χρήση κοκαΐνης έπειτα από ιατρική εξέταση στην οποία είχε υποβληθεί το καλοκαίρι του 2013 στη βάση Νόρφολκ της Βιρτζίνια. Είχε διοριστεί δόκιμος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού τον Μάιο του 2013 και εργαζόταν ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων μερικής απασχόλησης. Ο Χάντερ Μπάιντεν έχει σπουδάσει νομικά. Σύμφωνα με την εφημερίδα, σήμερα είναι στέλεχος επενδυτικής εταιρείας.

ΚΑΪΡΟ.-- Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης στο Βόρειο Σινά της Αιγύπτου, όταν δέχθηκαν επίθεση φανατικών ισλαμιστών με αντιαρματική ρουκέτα. Είναι η τρίτη επίθεση που πραγματοποιήθηκε μέσα σε διάστημα λίγων βδομάδων, έπειτα από επιθέσεις στο Ανώτατο Δικαστήριο του Καΐρου (όπου τραυματίστηκαν 12 άτομα) και το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών (όπου σκοτώθηκαν τρεις αστυνομικοί). Την ευθύνη για τις προηγούμενες επιθέσεις είχε αναλάβει η ισλαμιστική εξτρεμιστική οργάνωση «Ατζνάντ Μισρ».

ΜΑΠΟΥΤΟ.-- Με καταμετρημένο το 20% των αποτελεσμάτων από τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Τετάρτη στη Μοζαμβίκη, πρώτος φαίνεται πως έρχεται ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος FRELIMO και απερχόμενος υπουργός Αμυνας, Φελίπε Νιούσι, με ποσοστό 63% των ψήφων. Δεύτερος έρχεται ο υποψήφιος του αντιπολιτευόμενου κόμματος RENAMO, Αφόνσο Ντλακάμα, με περίπου 30%, ο οποίος δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα, καταγγέλλοντας «εκλογικές ανωμαλίες».

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Δεκαετή ποινή πρότεινε χτες ο εισαγγελέας στη δίκη του Νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη Οσκαρ Πιστόριους για το θανάσιμο πυροβολισμό της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ το Φλεβάρη του 2013. Η δικαστική διαδικασία για τον Πιστόριους, που έχει βρεθεί ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, αναμένεται να συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ