Παρασκευή 24 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την ενίσχυση της καταστολής στο Μεξικό

Παρέμβαση με αφορμή τις μαζικές δολοφονίες και εξαφανίσεις αγωνιστών

Καταγγελία ενάντια στις μαζικές εξαφανίσεις και δολοφονίες κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών εξέδωσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Η καταγγελία έχει ως εξής:

«Το ΚΚΕ στην περασμένη ολομέλεια του ΕΚ είχε σε ανύποπτο χρόνο καταγγείλει τις δολοφονικές επιθέσεις στο Μεξικό σε βάρος των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών. Σήμερα, η κρατική καταστολή πολλαπλασιάζεται, παίρνει μαζικά χαρακτηριστικά. Αποτελεί βάρβαρη καταστολή η από κοινού δράση αστυνομικών και πληρωμένων δολοφόνων, με πλήρη συντονισμό, και στην οποία εμπλέκονται η διοίκηση του δήμου της Iguala, η κυβέρνηση της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης του κόμματος PRD στο κρατίδιο του Guerero όπως και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Θύματα των δολοφονικών αυτών επιθέσεων είναι όσοι παλεύουν για τα λαϊκά δικαιώματα στο Μεξικό, όσοι αμφισβητούν την εξουσία του κεφαλαίου και μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδια των μονοπωλίων.

Καταγγέλλουμε την καταστολή, τη βίαιη εξαφάνιση και τις δολοφονίες ενάντια στους εργαζομένους, φοιτητές, αγρότες και τις οργανώσεις τους, ενάντια στα στελέχη του ΚΚ Μεξικού. Να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ