Παρασκευή 24 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ
Ενδιαφέρουσες συναντήσεις και επισκέψεις της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ

Από την επίσκεψη της αντιπροσωπείας στη Λατινοαμερικάνικη Σχολή Ιατρικής
Από την επίσκεψη της αντιπροσωπείας στη Λατινοαμερικάνικη Σχολή Ιατρικής
Με μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη στη Λατινοαμερικανική Σχολή Ιατρικής (Escuela Latinoamericanica de Medicina) συνεχίστηκε χτες το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κούβα η αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το πολύ σπουδαίο έργο που επιτελεί η Λατινοαμερικανική Σχολή Ιατρικής, η οποία βρίσκεται στα περίχωρα της πρωτεύουσας και εκπαιδεύει εντελώς δωρεάν φοιτητές από κάθε γωνιά του πλανήτη, τους οποίους επιλέγουν οι χώρες προέλευσής τους.

Αυτήν την περίοδο, η Σχολή έχει πάνω από 3.000 φοιτητές από 85 χώρες (από Λατινική Αμερική, Αφρική και Ασία). Στα πρώτα δύο χρόνια της φοίτησης γίνεται προετοιμασία της γλώσσας και των αντικειμένων που έχουν σχέση με την Ιατρική. Μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων χρόνων, οι φοιτητές ενσωματώνονται στις σχολές Ιατρικής μαζί με τους Κουβανούς συναδέλφους τους.

Η Σχολή διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις, βιβλιοθήκη ιατρικών πληροφοριών, εργαστήρια, φοιτητικές εστίες, εστιατόρια, χώρους αναψυχής, άθλησης κ.τ.λ. Η λειτουργία της υλοποιεί πρόγραμμα της Κούβας που δημιουργήθηκε το 1998, μετά τη μεγάλη καταστροφή που προκάλεσαν δύο κυκλώνες στην Κεντρική Αμερική και έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει γιατρούς, επιστήμονες υψηλού επιπέδου, με αναπτυγμένο το αίσθημα της αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς. Η μόνη δέσμευση που θέτει η Κούβα είναι οι γιατροί να επιστρέψουν στις χώρες τους και να βοηθήσουν τους λαούς τους.

Από τη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚ Κούβας
Από τη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚ Κούβας
Νωρίτερα, η αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ είχε συνάντηση με μέλη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, με επικεφαλής τον Οσκαρ Μαρίνες Κορντοβές, αναπληρωτή επικεφαλής του Τμήματος. Στη συνάντηση συζητήθηκαν διμερή ζητήματα, όπως και η προσεχής Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που πρόκειται να γίνει στα μέσα Νοέμβρη στο Εκουαδόρ.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε ακόμα συνάντηση στο Κουβανικό Ινστιτούτο για τη Φιλία των Λαών, στην οποία συμμετείχαν και συγγενείς των Πέντε Κουβανών ηρώων, τρεις εκ των οποίων (Χεράρδο Ερνάντες, Ραμόν Λαμπανίνο, Αντόνιο Γκερέρο) εξακολουθούν να είναι φυλακισμένοι στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, συνεχίστηκαν οι συναντήσεις με στελέχη του ΚΚ Κούβας και της κουβανέζικης κυβέρνησης.

Σήμερα Παρασκευή, η αντιπροσωπεία αναμένεται να αναχωρήσει για την Ελλάδα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εμπρακτη αλληλεγγύη της Κούβας στους λαούς (2009-11-22 00:00:00.0)
Διαρκής προσφορά για τον άνθρωπο (2007-07-29 00:00:00.0)
Διευρύνεται η συνεργασία σε πολλούς τομείς (2006-06-28 00:00:00.0)
Επιτεύγματα της Επανάστασης σε κοινωνικούς τομείς (2004-07-25 00:00:00.0)
Στην Κούβα η αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ (2003-11-25 00:00:00.0)
Νεανικό αντιιμπεριαλιστικό αντάμωμα στην Κούβα (1997-07-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ