Παρασκευή 24 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Ολοκληρώνονται οι εποπτικοί έλεγχοι

Εν μέσω συνεχιζόμενων «διαρροών», μεθαύριο Κυριακή ανακοινώνονται επισήμως τα αποτελέσματα των διαγνωστικών ελέγχων που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι 4 ελληνικοί τραπεζικοί όμιλοι που εμπλέκονται στη διαδικασία (Εθνική, Πειραιώς, Αλφα, Γιούρομπανκ) φαίνεται είτε να καλύπτουν τον πήχη της κεφαλαιακής επάρκειας είτε να έχουν ανάγκες σε «διαχειρίσιμα επίπεδα», ενώ στα εξεταζόμενα σενάρια είναι και η πιθανότητα αύξησης μετοχικού κεφαλαίου για την αξιοποίησή του ως «απόθεμα» σε περίπτωση εμφάνισης νέων αναταράξεων. Συνάντηση για το θέμα πραγματοποίησαν χτες βράδυ ο υπουργός Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρας.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες καλούνται από την ΕΚΤ να συμφωνήσουν με τα αποτελέσματα των διαγνωστικών ελέγχων. Οσες από αυτές εντοπιστούν με «προβλήματα» θα υποβάλλουν τα επιχειρηματικά πλάνα τους (αυξήσεις κεφαλαίων, εξαγορές κ.ά.) στο νέο «Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό», το Νοέμβρη του 2014.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι τα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν από την ΕΚΤ, με βάση τα διάφορα σενάρια και υποθέσεις, αναμένεται να επιδέχονται ακόμη και διαφορετικού τύπου «αναγνώσεις», οπότε τα παζάρια θα συνεχιστούν και μετά τις επίσημες ανακοινώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ